duminică, 1 ianuarie 2012

wow

Despre scena aceasta mi-ar fi greu sa vorbesc... pentru ca ea, practic, spune tot. :)

Daca inca nu ati vazut filmul, ar fi pacat sa-l ratati, mai ales pentru Oleg Menshikov.



"Barbierul din Siberia" poate fi vizionat online AICI.

Asculta indemnurile muzicii de la Radio Vocea Sufletului :)

18 comentarii:

  1. Ah, Oleg Menshikov ! Da, intr-adevar actorii gay par a fi mai talentati-abili la roluri de caracter si comedie decat aia heterosexualii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Plus, desigur, numeric mai multi per km patrat in Rusia inca homofoba decat in alte tari unde chestia asta nu mai reprezinta o asemenea problema inca sa-i antreneze de mici pe atat de multi sa isi gaseasca si sa isi dezvolte abilitati actoricesti cat mai rafinate !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca l-ai vazut si ca-l recomanzi,la randul tau.Este un film minunat si o interpretare de nota 10 al prietenului Oleg.P.S.Amice Rudolph dute la un control...la cap.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ionut, eu il vazusem mai demult, acum l-am revazut si tare bine mi-a cazut... Prin urmare, zilele acestea 9poate chiar deseara) am sa ma uit si la Zivago in interpretara aceluiasi actor. o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Albu Ionut: eu personal sunt cam ipohondru din fire, mai ales daca mi se aminteste ca exista si diverse boli pe lumea asta. Chiar m-ai facut anxios/curios si doresc sa te intreb ce simptom specific ai remarcat la mine de zici ca trebuie sa-mi fac un control, ca efectiv vreau sa verific de pe wikipedia sa vad ce posibile boli as putea avea daca am simptomul/simptomele respective. (Nu ma supar, chiar imi face placere sa verific chestii din astea.)

    Sper ca nu ti-ai format impresia gresita, (din cauza ca m-am exprimat poate inabil mai sus), ca eu personal as avea ceva impotriva oamenilor gay. Eu sunt si eu gay, dar nu stiam daca stii, si de aia ti-am amintit, just in case, (ca sunt si compulsiv din fire, nu nuami ipohondru).

    RăspundețiȘtergere
  6. Revin bucuros sa anunt ca am avut un moment de Evrika cand m-am sculat azi dvs din somn re bancul ala cu actorul rus american si francez, pe care nu-l intelesesem mai devreme, si intr-adevar doresc sa multumesc sincer pt acest insight venit la mine cu ajutorul somnului reparator, lui Oleg Menshikov, ca doar cu el am adormit in gand azi noapte, dar si scenaristilor filmului Albert Nobbs la care m-am uitat tot aseara indeajuns ca sa prind o replica misto de tot despre "a te juca pe tine insuti ca rol" rostita de inegalabilul Brendan Gleeson, (cu experienta cat si competente profesionale mult superioare lui Oleg Menshikov, la care talentul e mai mult natural si se vede ca nu s-a straduit nici o clipa in viata lui sa invete ceva de la vreun profesor de acting, dar nici asta nu e neobisnuit fiind cunoscuta mondial recalcitranta gay-ilor de a fi educati de diversi profesori, si in general recalcitranta oamenilor care au apucat sa traiasca sub sisteme politice totalitatre de a fi educati, de trebuie sa treaca 2 generatii post orice democratizare acolo, ca sa inceapa toata lumea sa-si revina la un oarecare normal si sa poata fi si ea educabila ca altii.)

    RăspundețiȘtergere
  7. Insight-ul se refera la faptul ca sunt si eu de acord ca, in general actorii rusi interesati de a juca roluri de personaje dramatice mai de "caracter" intr-adevar se pricep mai bine la tehnicile actoricesti de tip metoda (Stanislavski-Strasberg) de a intra in pielea altor personaje, pe cand cei americani de nivel de star in general tind sa se joace pe sine insusi, plus ca desigur sunt mai buni la fizicalitatea de tip Broadway, ca doar au scoala in acest sens.

    Dezavantajul principal al metodei Stanislavski-Strasberg este ca: daca nu o inveti constiincios ca fiind DOAR o metoda, o tehnica oarecare printre alte tehnici posibile, si ajungi sa te bazezi doar pe ea NU vei avea la fel de bune sanse de a castiga premiul Oscar, (atentie, dl Edward Norton, just in case ca citesti blogul Lubileah), iar, mai rau, daca ajungi sa o idealizezi ca metoda perfecta, si o mai faci si pe un teren deja vulnerabil a la Marilyn Monroe...e clar ce dezavantaje prezinta...plus ca trebuie predata de profesori care se pricep sa o predea si sa fie invatata constiincios, nu sa crezi, ca student la actorie, ca poti sa ti-o exersezi dupa ureche doar pt ca ai talent natural, ca, de ex. Menshikov, (ca realist e ca NU au prea multi talentul natural lui Menshikov, care l-a salvat pe el de la a fi nevoit sa fie silitor la scoala.)

    RăspundețiȘtergere
  8. Happy New Year la toti cu ajutorul unui videoclip care contine poze si de deasupra Kremlinului, si a Turnului Eiffel, si a Disneyland-ului, plus text cantat si in lb engleza si in lb rusa, (desi e cam gay, plus ca arata un cuplu de baieti care se pupa din cand in cand, dar e voie sa inchideti ochii daca apar imagini suparatoare in acest sens):

    http://www.youtube.com/watch?v=Oh25UOFf_Ks

    RăspundețiȘtergere
  9. Amice Rudolph nu vreau sa polemizam pe blogul bunei noastre prietene Maria.Te-am trimis la control,la cap, pentru ca ai spus o mare prostie.Eu l-am cunoscut pe Menshikov,personal,si pot sa spun cu tarie ca nu este gay...este orice dar gay nu.Am prieteni gay deci nu am nicio problema cu acesti oameni.Imi cer scuze daca reactia mea te-a jignit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rudolf, DA, talentul lui Menshikov e in stare pura si se prea poate ca premiile Oscar sa urmareasca alte interese, pana la urma fiecare cu directia aleasa, nu? Unii cu adevarul, altii cu premiile, haha. Eu am o slabiciune legata de rusi ca sa nu zic ca as baga mana in foc ca in alta viata Mama Rusia mi-a fost patrie. Asa ca, lacrima din ochiul lui Menshikov va valora in ochii mei mai mult decat toate premiile Oscar din lume :) Dar desigur, este o parere subiectiva si inteleg si punctul tau de vedere. Si eu am amici gay, sunt niste oameni sensibili si minunati si nu e cazul sa ne certam pe tema asta, indiferent daca un actor este sau nu este gay. :) Happy New Year, Rudolph!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ionut, te 'invidiez'... Stii tu, atata cat sa nu fac niciun rau. Ba mai bine hai sa ma bucur pentru tine, poate mi se intampla si mie. :)

    Da, acesta e actorul rus care traverseaza oceanul in timp ce-l priveste. Si asta e actorul care- prin lacrima lui Andrei- ne face sa intelegem cat de curat e sufletul si iubirea lui.

    RăspundețiȘtergere
  12. As mai zice doar ca am o slabiciune pentru actorii/actritele care reusesc sa 'transmita' aceasta curatenie sufleteasca :)

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am intalnit acum 4 ani cand am fost in Moscova iar intalnirea noastra a durat fix 4 minute.Se comporta atat de normal incat crezi ca face misto de tine tot timpul.Aveam 24 de ani si vorbeam atat de repede ca a inceput sa rada de mine.Am vazut o piesa de teatru cu el si il iubesc enorm de atunci.Oamenii pe care-i admiri nu poti sa-i intalnesti decat ...intamplator.

    RăspundețiȘtergere
  14. ) zambesc. Pentru ca am cunoscut si eu un actor rus de felul acesta, nu-mi amintesc sa fi ras cu cineva mai mult. Avea un firesc atat de inocent, era de-ajuns sa zica: 'ups, it's raining' si sa priveasca in sus, spre cer si eu ma tavaleam privindu-i fata si ochii mirati si, ce mai, intreaga poveste. A fost ciudat cand mi-am auzit colegii de breasla vorbind intre ei ca actorul in cauza nu ar avea simtul umorului. :))) Da' era intr-adevar atat de subtil si de fin incat era cam greu sa-i convinga pe cei care se schimonosesc, doar doar or smulge aplauzele vreunui spalat pe creier din sala :).
    Oooh, la Moscova, la Moscova...!
    Ce spectacol ai vazut? :)
    Da, e greu sa nu-l iubesti, mai ales pentru ca indrazneste sa-si expuna cu atata nonsalanta intreg sufletul lui. isi pune inima pe tava in fata noastra, cum s-ar zice :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, un actor e ff bun de nivel de stea de cinema daca reuseste, atunci cand te intalnesti cu el la prima vedere, fara sa-l cunosti de fapt si fara sa-i fi dat background check-ul, (IMHO, intotdeauna recomandabil cand ai de gand sa faci cunostinta cu cineva nou), sa te faca sa-ti proiectezi tu asupra lui sentimentele/gandurile tale astfel incat sa-l imbraci tu cu ce costumatie de tip identitate crezi tu ca o poseda.

    Acelasi lucru este gasibil si in real life mai des, desi nu la persoane atat de sexy sau carismatice ca stelele de cinema, la persoanele cu sens de identitate mai slab dezvoltat sau absent, (dintre care destul de multe, de altfel, posesoare de talent creativ sau artistic pe diverse domenii).

    (Bibliografie: mecanismul de defensa numit "proiectie" descris de prince Vaillant de la Harvard, si cartea The Siren's Dance, scrisa de Anthony Walker)

    RăspundețiȘtergere
  16. Piesa de teatru se numea ' The Gamblers' iar prietenul nostru a jucat magnific.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai desigur, it really takes one to know one ! LOL ! Ar fi fost de-a dreptul absolut si total 100 % IMPOSIBIL sa rateze Meshnikov tocmai un rol ca asta cu adevarat seminal pt toti cei cu probleme sau afinitati de personalitate de tip cluster B, chiar si beat turta l-ar fi putut juca manusa si chiar, in mod cat se poate de real, cand e vorba de procentul de inclinatie la gambling NU mai conteaza ca esti barbat sau femeie, sau gay sau straight, e o chestie si destul de probabil mai profund primitiva decat asta.

    RăspundețiȘtergere