vineri, 27 ianuarie 2012

ANONYMOUS



SE ANUNTA UN VIITOR SUMBRU PENTRU LIBERTATEA INTERNETULUI

"Reprezentanții Uniunii Europene au semnat astăzi (26 ianuarie 2012) la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez controversatul tratat ACTA, inițiat chiar de Japonia. Joe Nakano, adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, și-a exprimat în cadrul ceremoniei încrederea că semnarea acestui tratat va duce la o colaborare internațională eficientă, atât între țările europene, cât și alte state care au aderat sau vor adera la ACTA, în ceea ce privește protejarea proprietății intelectuale și combaterea pirateriei. Inițiativa acestui tratat aparține Japoniei. Ţările care au semnat astăzi tratatul sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie. La 1 octombrie 2011 ACTA a mai fost semnată de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite. ”ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Acordul, negociat de către un număr redus de ţări, în coordonare cu anumite segmente ale industriei, este controversat atât din punct de vedere al procesului de elaborare, cât şi în ceea ce priveşte conţinutul său,” aflăm din documentul De ce este ACTA un acord controversat?Şi de ce ar trebui să le pese membrilor Parlamentului European?, realizat de către realizat de către AccessNow.org în colaborare cu EDRi şi TACD și tradus în limba română de Asociatia pentru Tehnologie si Internet. Aflați cum și de ce ne afectează acest tratat AICI."

SITE-UL PARLAMENTULUI EUROPEAN A FOST DAT JOS DE ANONYMOUS

"Hacktivistii anonimI n-au stat cu mainile in san dupa semnarea tratatului ACTA de catre 22 de state membre ale Uniunii Europene. Mai precis, au atacat site-ul Parlamentului European.

Grupul Anonymous a postat un mesaj pe Twitter prin care anunțau: ”ACTA urmează să fie semnată de către Uniunea Europeană șo de statele membre – AȘTEPTAȚI-NE.”

Un atac din partea lor a dus la închiderea temporară a site-ului ministerului irlandez de justiție, urmat de scurgerea online a tuturor adreselor de mail ale parlamentarilor irlandezi. În vizorul lor a intrat și ministerul irlandez de finanțe.

Autoritățile Parlametului European, a cărui pagină de web a fost, de asemenea, dată jos de anonimi, au declarat că vor rezolva problemele cât de curând. După afirmațiile lor, cauza a fost un atac masiv concertat."

Sursa: Neurope.eu

CITITI SI:

FBI-ul atacat de Anonymous. Vezi ce i-a infuriat pe hackeri



"Greetings people of Romania, we are Anonymous,


You have finally joined the global struggle for a better life."

4 comentarii:

  1. Am vrut sa scriu un articol despre inasprirea regulilor de tot felul de la mine de la fabrica, caci intuitiv am simtit ca asa ceva se intampla in lumea intreaga. Lumea pare din ce in ce mai ciudata, parca TOATE libertatile dispar incet-incet, parca cineva strange surubul, apar reguli peste reguli, totul se restrictioneaza... Parca ne ramane numai libertatea interioara! Poate ca de asta dispar aceste libertati, ca sa fim nevoiti sa cautam libertatea interioara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scriu despre acesti anonimi frumosi sau despre Alexandru Gheorghe pentru ca ei sunt cei care ACTIONEAZA, care fac ceva concret. (stiai ca ACTOR vine de la a ACTiona?) :)
      Uite, maine se protesteaza la Bucuresti si eu nu pot sa ajung. Imi vine sa ma trag de urechi! A trecut vremea statului in casa, Mircea, TOTI suntem raspunzatori pentru CUM arata ziua de maine. Si vreau sa cred ca atunci cand unii 'strang surubul', noi nu vom sta si vom privi pasivi actiunile lor, ci ii vom convinge prin reactiunea noastra ca nu suntem niste spalati pe creier, ca suntem oameni care se ridica pe doua picioare si au puterea de a schimba ziua de maine!
      Sincer, nu cred ca dispar aceste libertati decat daca noi ingaduim sa se intample asta.

      Ștergere
  2. Ce putem face:

    http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?faGKncb&pv=264

    RăspundețiȘtergere
  3. multumim, Cristina draga. Am dat mai departe. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere