luni, 30 ianuarie 2012

a deschide usa inchisorii


"Cu totii trebuie sa va dati seama ca nicio incantatie magica nu va deschide usa inchisorii. Nu asa stau lucrurile. Libertatea este ceva mult mai simplu si mai la indemna.
Ei bine- spui tu- daca as avea un elicopter sau un avion, as putea iesi din vagauna asta!
Nici nu-ti dai seama cat de absurd suna aceste cuvinte. Lasa-l incolo de avion, semen al meu! Foloseste scara. Chestia aia grosolana? Asta nu o sa ma scoata de aici!

Cu totii cunoasteam acest dialog. Ceilalti continua sa va arate scara, dar voi continuati sa va uitati in alta parte. Intr-un fel, va place sa fiti victime inocente.
Problema este ca victima inocenta nu va admite niciodata scara. Ea nu va admite niciodata ca are instrumentul necesar pentru a se extrage din suferinta. Asta, deoarece, de indata ce va admite ca are acest instrument, ea inceteaza de a mai fi victima. Nimanui nu-i mai este mila de ea. Jocul de a fi un creator handicapat se sfarseste.

Dumnezeu spune tot timpul:
Nu-mi place sa ma repet, dar trebuie sa stiti ca nu exista creatori handicapati.
Prin urmare, daca doriti sa va descoperiti propria integritate, trebuie sa incetati de a mai pretinde ca sunteti victime. Trebuie sa incetati de a mai pretinde ca nu vi s-au dat instrumentele potrivite. Trebuie sa luati lutul si sa-l prelucrati.
Orice persoana care face aceasta, inceteaza de a se mai plange si isi vede in continuare de viata. Ea invata sa aiba grija de ea insasi- si le da altora posibilitatea de a avea grija de ei insisi. Intr-adevar, ea anuleaza orice sentiment de obligatie fata de altii si a altora fata de ea, astfel incat este libera sa-si urmeze indemnurile mintii si inimii.

Persoana care stie ca nu i s-a refuzat intregimea nu are nicio scuza. Nu mai poate exista amanare. Nu mai exista nimic intre ea si bucuria ei. Viata sa este opera de arta si este foarte ocupata sa o creeze, asa cum o albina este ocupata cu polenizarea florilor. Daca ii vorbesti despre sacrificiu, ea va rade si va spune: Munca facuta fara bucurie nu realizeaza nimic de valoare in aceasta lume. Si bineinteles, ea are dreptate. "

din Paul Ferrini, Linistea Inimii

Va recomand cu drag arhiva emisiunii "Cuvinte de Intelepciune" de la Radio Vocea Sufletului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu