luni, 2 ianuarie 2012

cine?


M-a izbit in creier, asa, dintr-o data, o propozitie de care nu pot sa scap:

"Cel mai mult imi plac Maestrii care vin la mine sub infatisarea unor discipoli."

Cine mi-a trimis gandul asta?! Si eu ce sa fac cu el acuma? :)

6 comentarii:

  1. Nu am habar de unde ti-a venit acest gand, dar cred ca asa e in realitate. E mai usor sa inveti incercand sa inveti pe altii, iar daca "discipolii" te pot ghida cu intrebarile potrivite... inseamna ca ai incredere in ceea ce le spui lor, caci e ca si cum ai descoperit singur.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, corect, imi amintesc perfect de momentele cand mi-am dat mie insami cele mai bune raspunsuri, incercand din rasputeri sa-i lamuresc pe altii. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E mai mult ca sigur unul din lista asta care a opinat chestia aia de mai sus care ti-a placut asa de mult:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Pupils_of_Socrates

    RăspundețiȘtergere
  4. Zau, chiar am o intrebare sincer serioasa re o posibila dilema etica care pe mine ma framanta la nivel teoretic de un timp, (ca in real life practic, nu ma omor eu cu pierdutul timpului prea mult re diverse dileme etice, acordand celei mai complicate posibil un timp maxim maximorum de 2 minute, realist ffff rar intalnibil in cazul meu), si despre care eu personal, declarand deja apusa era istorica a mentorilor, ma aflu in pozitia oarecum dezavantajoasa de a nu avea pe cine sa intreb diverse chetii teoretice legate in principal de obsesia mea pt etica, chiar ca nu am pe cine sa intreb fara sa se uite la mine total ciudat si sa ma intrebe daca nu cumva sunt bolnav sau ma simt cumva in orice fel necomfortabil !

    Daca voi ati fi fost vreunul din fostii sau curentii elevi ai lui Socrate, indiferent daca ati fi fost multumiti de el ca profesor fata de dvs sau nu, totusi ati fi actionat in vreun fel ca sa il opriti sa bea cucuta respectiva, asa cum a incercat sa faca Crito ? Dar daca nu ati fi fost elev de-al lui, ci simplu cetatean al Atenei, ati fi intiat o campanie re problemele etice care se pot ridica in cazul in care o sentinta judecatoaresca capitala legala in acele timpuri ar include metoda sinuciderii in loc de, IMHO, mult mai etica omucidere de catre gade profesionist certificat sanctionata de statul legal de drept si in zilele noastre in anumite state ?

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa aflii raspunsul la intrebare, sunt sigura de asta, pentru ca nimic nu apare intamplator... rabdare si vei afla la momentul potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Camishu, ma bucur ca esti aici :) Am senzatia clara ca STIU deja raspunsul. Te imbratisez tare

    RăspundețiȘtergere