duminică, 8 ianuarie 2012

calatoria sufletului


"Puterea viselor este cu adevarat exceptionala si ne ajuta sa luam hotarari importante pentru propria noastra viata. Capacitatea profetica a unui vis deriva, asa cum bine precizase Jung, nu atat din capacitatea de clarviziune, cat mai ales din posibilitatea pe care o are incostientul de a vedea inainte, de a prevedea, intrucat acesta nu are o dimensiune temporara rectilinie si rigida cum are constientul. Functia inconstientului de a prevedea evenimentele, cu deosebire inerentele alegeri personale, este numita de Jung functia prospectiva- finalista.

Dar prevederea in timp, capacitatea de a scruta viitorul, cu referire la drumul nostru existential si evolutiv este una din prerogativele unui anumit tip de vise, care foarte adesea sunt insotite de o simbolistica mai degraba complexa. Sunt vise de reinnoire, adica vise care, printr-o retea onirica bogata in simbolism arhetipal, lasa o prevestire celui care a visat, care a ajuns la momentul de a-si schimba drumul, de a-si modifica modul propriu de a fi si a se deschide unei noi faze a vietii sale. (...)

Simbolismul care se afla la baza viselor de reinoire este destul de diferit, dar, in general, este legat de ritualuri de initiere sau de evenimente ce au o tinta destul de vizibila. Spre exemplu, nu sunt rare situatiile cand in tesatura onirica de acest tip de vise se infatiseaza imagini legate de calatorii in locuri departate, de relatii cu persoane cu trasaturi fizice sau psihologice diferite de cele proprii, sau de episoade ce se caracterizeaza prin ceva exceptional (de tipul unei participari la o manifestare la care intalnim pe cineva, au loc confruntari sau ne aflam in mijlocul unei furtuni si nu gasim adapost, ori asistam la o explozie sau la un razboi) care intr-un anumit mod ne descriu sau ne trezesc constiinta, dandu-ne astfel posibilitatea de a fi mai atenti la ce ni se intampla."


Paolo Crimaldi- Terapia Karmica Calatoria Sufletului "

Cat de multe destine am vazut si cat de mult le-am investigat secreta lor motivatie, cu atat mai impresionanta apare forta cu care actioneaza motivele inconstiente, precum si constatarea ca libertatea si intentionalitatea alegerilor noastre sunt atat de limitate si delimitate."
C. G. JUNG




Après un rêve- After a dream

"In a sleep which your image charmed
I dreamed of happiness, ardent mirage;
your eyes were sweeter, your voice pure and ringing,
you shone like a sky lit up by the dawn.
You were calling me and I was leaving the earth
to flee with you towards the light;
the skies parted their clouds for us,
unknown splendours, divine half-seen gleams...

Alas! Alas! Sad awakening from dreams!
I call on you, o night, give me back your deceits;
come back, come back resplendent,
come back, o mysterious night!"

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu