joi, 26 ianuarie 2012

Halucinatie si Sublim in Dragoste


"Dragostea. Halucinatie si imaginatie necesare pentru a nega mortalitatea si prozaicul existentei, pentru a ne vindeca de anxietati existentiale provocate de oameni sau contexte, precum si pentru a ne fauri un alt eu, mai bun, pe care sa-l iubim prin dragostea altcuiva."

It’s all about love! Ai mai auzit asta, nu-i asa? Nu, dragostea nu e nicidecum overrated. Cinismul si neincrederea ce probabil ti-au ridicat spranceana la lectura acestor randuri sunt probabil justificate de esecurile si dezamagirile din trecut.

Si totusi, fara dragoste nu ai cum sa continui la nesfarsit. Pur si simplu, vei muri fara dragoste. Probabil ca esti in moarte clinica chiar acum, intrebandu-te de ce nu ai chef de nimic, de ce nu te simti entuziasmat, de ce nu-ti gasesti locul."

"Dragostea reala este cea in care, confruntat cu propriile micimi, inveti nu numai despre frumusetile din tine, ci si despre durerile din tine acumulate de-a lungul timpului si care se vor a fi vindecate de o dragoste tamaduitoare. Orice relatie de dragoste are un potential de vindecare extraordinar. Ceea ce te atrage cel mai mult la partenerul tau este ceva ce tu ai nevoie sa dezvolti in propria personalitate."

"De ce este atat de important sa fim iubiti de o persoana anume de care ne indragostim? De ce nu putem fi la fel de multumiti cu dragostea altcuiva fata de noi, asa cum de multe ori se intampla?

Pentru ca cel care iti va lua mintile este un individ care iti este superior intr-o dimensiune importanta a existentei tale. Iar dragostea unui astfel de om pe care il admiri inseamna o validare a propriilor calitati."

citeste intreg articolul aici: www.artdevivre.ro

Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu