marți, 31 ianuarie 2012

rugaciunea zilnica


"Calugarul Mihai din Prilog spune ca daca 10% din populatia planetei ar face rugaciune zilnica, nu ar exista cutremure, epidemii, inundatii, razboaie etc"

"Ce efect poate avea rugaciunea asupra societatii se vede din acest exemplu: satul Medjugorje din Bosnia, datorita faptului ca are numeroase grupuri de rugaciune (pentru adolescenti, adulti si oameni varstnici) este neatins de razboiul care a distrus intreaga Bosnie intre anii 1992- 1996."

"Oamenii cu rugaciune nu se tem de viata sau de moarte. Ei vor avea copii, nu vor avea grija zilei de maine, pentru ca Dumnezeu le da atat cat au nevoie. Dumnezeu este cel mai bun prieten. El nu dezamageste niciodata. Rugaciunea aduce bucurie si cunoastere. Incercati-o!
Oamenii cu rugaciune au fata destinsa, luminoasa, privirea blanda si intelegatoare, au gesturi calme, naturale.
Gandirea pozitiva pe care o are crestinul ce se roaga face ca fata lui sa arate mai tanara si lipsita de agitatie sau de stres.
In zilele noastre, oamenilor le place sa critice. Ei ar trebui sa se preocupe mai mult de greselile lor decat de ale celorlalti. Omul religios judeca lucrurile obiectiv, dar nu critica. Excesele de manie ii lipsesc aproape in totalitate. Isi iubeste familia, prietenii si oamenii. Este obisnuit sa asculte mai mult decat sa vorbeasca. Atitudinea linistita, calma are o inraurire benefica asupra celor din jur. Omul cu rugaciune nu va fi trist.
Cunoasterea nu inseamna tristete. Cunoasterea inseamna bucurie sufleteasca.

La sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI, traim intr-o lume a valorilor false. Adesea, intentiile bune sunt luate in deradere. Predomina interesele meschine, mafiote. Bunatatea nu razbate cu usurinta la lumina zilei. Cel care o are si care poseda vointa si practica rugaciunea, va fi intotdeauna ajutat de Dumnezeu, si, mai devreme sau mai tarziu, va invinge in intentiile lui.
Cartea aceasta este dedicata tuturor celor care cauta cunoastere si fericire.

AVE MARIA! PAX VOBISCUM!"

din cartea INVATATURI ALE CALUGARULUI MIHAI NEAMTU, Ceaiuri de viata lunga, Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite, Calea spre fericire

Asadar, "sa grabim pasul in rugaciune si modificare a laturii noastre pacatoase, stricate" - cum bine ne indeamna Doru Bem in minunatul sau articol:

"2012 anul dragonului de apa".


Dumnezeu sa ne ajute!

2 comentarii:

  1. rugăciunea are putere :)
    filmuletul pare interesant, sper sa reusesc sa il vad cat de curand
    iti doresc o seara placuta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este, Radu! Are mare putere :) Multumesc frumos. O seara minunata si tie :)

    RăspundețiȘtergere