miercuri, 2 septembrie 2009

Cele sapte pene ale vulturului, Henri Gougard

Aceasta carte a venit la mine precum vin marile intalniri in viata acelora care au stiut sa aleaga intre doua drumuri. Poate ca, intocmai precum Frost, ‘I took the one less travelled by” – am ales acest gen de cautare, acest stil de viata, acest gen de iubire si ‘ asta a facut toata diferenta’ …Dar, din nou, si aceasta carte a adus binecuvantarea Marilor Maestri, a venit exact in clipa in care trebuia sa vina, cu toate ca am primit-o de ceva vreme- prin ianuarie- de la un suflet frumos si sensibil la aparitia si lumina soarelui!
E greu sa descri in cuvinte ce poate simti sufletul tau in clipa in care primeste raspunsuri esentiale la intrebarile sale prin niste simple pagini de carte! Nu sunt Tolstoi...
E greu sa explici cum – poate unii dintre cei mai minunati si mai fideli prieteni care nu te-au dezamagit niciodata in asteptari stau pititi pe raftul bibliotecii tale, mereu acolo, unii bucurosi ca au fost deja descoperiti, altii plini de entuziasmul ghidus al asteptarilor increzatoare! Asteapta cuminti, nu te deranjeaza niciodata decat atunci cand esti pregatit sa-i primesti. Stau acolo in liniste, in tacere, mereu aproape de tine ca tu sa nu te simti niciodata singur si totusi respectandu-ti atat de duios necesitatea intimitatii. Acesti prieteni dragi sunt precum Ingerii- chiar daca nu-i vezi, chiar daca nu-i auzi, chiar daca nu fac zgomot, sunt acolo cu tine mereu! Sau poate ca tocmai glasul Ingerilor vorbeste prin pana acestor autori plini de har, caci viata si intelepciunea lor plina de simplitate si adevar poarta cumva mirosul Lumilor Inalte, clopotelul lor cristalin suna in tine doar dupa ce ai trecut printr-o anume experienta, nu mai mult nu mai putin insemnand decat CLIPA PERFECTA, momentul exact pentru ca tu sa intelegi!
Cartea aceasta e intocmai ca cel pe care l-am intalnit in acest inceput de minunata vara! Si pentru ca am intrebat cine este el in evolutia mea spirituala si ce seminte de lumini a semanat el in lanul de ‘paine a noastra cea de o Fiinta’, raspunsul veni prin aceasta carte!
Am amutit… e ca si cand sufletul tau se joaca cu tine ghidus doar pentru a te ajuta sa-l intelegi si sa-l vezi in lumina adevaratei sale realitati…e ca si cand ia decizia mareata ca a venit vremea si esti pregatit sa-l intalnesti! Si atunci el iese din tine si intra intr-o frunza dansand in bataia adierii vantului, e ca si cand ia forma unui nor cu aripi largi plutind fix deasupra crestetului tau, e ca si cand ia forma unui om necunoscut care-ti iese intamplator in cale si pe care stii ca il cunosti dupa o singura privire… e ca si cand iese din tine si intra intr-o fidela oglinda a ta.
Te intalnesti din cand in cand pe drumul Alegerilor Corecte cu Sufletul tau… si stai cu el intr-o noapte de vara sub o umbrela cu fluturi, iar daca il feresti de raceala si ii daruiesti iubire si incredere deplina, vine o vreme, vine o noapte cand iti canta un cantec si apoi te imbratiseaza asa cum nimeni nu a mai facut-o si nici nu o va putea face! Atunci stii ca ai gasit si tu CELE SAPTE PENE ALE VULTURULUI, atunci stii ca in sfarsit AI INTELES!
Daca ar fi sa dau astazi un sfat tuturor prietenilor mei, le-as spune:
cautati-va Sufletul, mergeti, porniti in catarea Lui; chemati-l cum chemati glasul Ingerilor in noapte! Rugati-l sa va vina in intampinare cum il rugati pe Dumnezeu sa va asculte rugile! Aveti incredere in alegerile lui, nu-i ignorati placerile dar nici supararile! Ascultati-l mereu: ce ii face placere, ce-l supara! Invatati sa-i daruiti incredere si iubire , indiferent pe ce drum v-ar purta maretia intuitiei lui.
Caci vine o vreme cand el iese din voi si vi se arata doar sa va spuna: EXIST! SUNT AICI! Si atunci nu mai exista decat tacere! Ferice de cei care-au trait acest moment, al INTALNIRII CU EI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu