joi, 24 septembrie 2009

Casuta mea

Mi-am gasit si eu casuta de poveste! Care trebuie sa fie neaparat in mijlocul naturii, sa fie din lemn si... sa atraga multe zane, pitici si mai ales, Ingeri!

"Imaginile ce urmeaza sa le parcurgem prezinta o casa construita in Tara Galilor de insusi proprietarul Simon Dale si socrul acestuia, impreuna cu trecatori si prieteni aflati in vizita. Procesul de constructie s-a finalizat dupa 3 luni, in care s-au lucrat intre 1000 si 1500 de ore.

Casa a fost construita cu respect fata de mediul inconjurator fapt ce ofera proprietarilor posibilitatea de a trai in stransa relatie cu natura. Folosirea materialelor naturale a fost mult mai avantajoasa atat din punctul de vedere al costurilor cat si din cel al impactului asupra mediului.

Casa este semiingropata pentru a avea un impact vizual minim si pentru a obtine un loc protejat iar piatra si pamantul rezultat in urma excavarii au fost utilizate pentru peretii de rezistenta si pentru fundatii.

Constructia asemanatoare cu cele ale Hobbitilor din celebra carte a lui J. R. R. Tolkien au la baza un schelet de lemn de stejar, materia prima provenind din padurea din apropiere. Este extrem de important faptul ca nu s-au folosit decat acei copaci ce necesitau a fi taiati pentru intretinerea padurii.
Izolarea s-a facut cu paie atat in cazul pardoselii cat si in cel al peretilor si acoperisului.


Aceasta cladire este un exemplu de arhitectura ecologica propunandu-si evitarea impactului negativ asupra mediului inconjurator. O astfel de arhitectura permite un trai in armonie cu lumea naturala si cu noi insine. Mai mult decat atat, costurile extrem de reduse si simplitatea procesului de constructie transforma conceptul intr-unul cat se poate de accesibil. "

Ma si vad impreuna cu toti prietenii dragi la noua locuinta din Cartierul Elfilor, Dumbrava Minunata... "si daca as vrea acolo/ eu as zbura cu-n zmeu/ ca sunt pe lume basme basme basme/ si-ntr-unul sunt si eu/ ce bine e ce bine... ce minunaaaat!"






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu