marți, 19 octombrie 2010

Ralph Fiennes

Pentru ca trebuie sa fac ceva cu dorul asta care-mi mistuie sufletul, am luat la rand toate filmele cu Ralph Fiennes :) Dupa o seara Tarkovsky, cu sfasieri mistice, o binemeritata seara linistita, de recuperare si reamintire, cu 'The Reader' :)))

Nu stiu cum a reusit actorul asta sa-mi intre in halul asta in suflet, stiu doar ca ori de cate ori era la TV 'Lista lui Schindler', eu nu reuseam sa mut de pe canalul respectiv pana cand Amon Goeth era urcat pe scaun, judecat si spanzurat. Nu cred ca am mai iubit vreodata atat de mult un personaj malefic ... atat de tare m-a ametit cu privirile lui albastre de arian, ca de fiecare data ma intrebam daca sunt intreaga la cap! Rareori mi se intampla sa 'uit' de talentul actoricesc, sa ma las hipnotizata si purtata de poveste! Eh, in rolul lui Aron, omul asta nu numai ca ma convinge mult peste suta la suta, dar ma face sa uit de mine, de cine sunt si ce as putea iubi! Genial, as zice!!! Asa ca, va recomand toata lista vizionata in ultimele saptamani si zile. In fruntea listei va ramane vesnic genialul Amon Goeth din "Lista lui Schindler' urmat de celelalte interpretari din 'The Reader', 'The Constant Gardener', 'English Patient' si 'The end of the affair'...

Un actor genial, o combinatie perfecta de charisma, noblete si o fascinanta nebunie, toate intr-o privire glaciara ... asa, fix pe sufletul meu! DAca tot imi aminteste de stiu eu cine :)

... iertati-ma, 'muzul' meu e plecat si drept urmare, ma abtin de la prea multe comentarii ... o seara frumoasa! :) Interesanta coincidenta, totusi, ca minunatul asta a ramas singur din cauza unei romance cu doua codite impletite ... :)))))





7 comentarii:

  1. waaa... iubesc filmul "The Reader" :):)!
    Sa stii ca ar trebui sa-l revad si ar trebui sa ma uit si la filmele pe care le-ai mai recomandat,in special la 'The Constant Gardener'(am vazut trailar-ul si..si nu stiu ... trebuie sa-l vad!)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu iti recomand intai si intai 'Lista lui Schindler' daca inca nu l-ai vazut! Daca da, no comment :))

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm ... nu l-am vazut, pai o sa incep atunci cu el vizionarea :). Oricum o sa le descrc pe amandoua...
    multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  4. o sa vezi ca un singur om poate schimba multe si poate salva vieti... ca tot spunem ca "bine, da de unul singur ce sa fac?" poti alege sa mergi pe contrasens, cand sensul si directia duc spre atrocitati si spre o mare prapastie! poate e un risc prea mare, dar ce valoare are o viata de om in comparatie cu vesnicia? nu fac pe eroul, caci nu sunt, incerc doar sa invat din istorie... ca sa nu fie nevoie sa o tot repet!!! :)
    P.S. Filmul e alb negru, exista doar un singur momnet de culoare! Sa nu-l ratezi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. m-ai pus pe ganduri ...

    cea mai grea lupta,cred ca se da in cel care refuza spiritul de "turma"... Ca sa ramai drept intr-o societate in care coloana vertebrala nu mai prea exista cred ca e de apreciat!!!
    m-ai facut asa curiosa ...!!!!!
    multumesc de recomandare! >:D<
    PS: in cazul in care nu dau de el pe net, te rog daca poti mi-l dai tu?

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu-l am, din pacate, la-m vazut la tele de vreo 15 ori :))) dar facem noi cumva sa-l vezi, nu-mi fac griji de asta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. filmul e dovada clara ca s-a putut si atunci, deci, se poate oricand!!! :) e o mare lectie de viata, sunt sigura ca multi in per, respectiva l-au judecat pe omul asta... pentru ca nu era un sfant! era doar un Om!!!!!!! si asta e minunat in acest film...

    RăspundețiȘtergere