miercuri, 27 octombrie 2010

Fantezia ghidata a Calului din noi



Pentru ca, nu intamplator, in zodiacul chinezesc sunt un cal veritabil...:)))

"Aceasta fantezie ghidata ne foloseste sa ne gasim propriul maestru interior, partea din noi care este in masura sa vindece loviturile sufletesti si care permite sa ne regasim un anumit echilibru psihologic . In plus, acest exercitiu ne ajuta sa percepem mai putin golul existential, pentru ca ne pune in contact cu partea instinctuala cea mai profunda, care este in masura sa reactiveze capacitatile noastre de a construi relatii interpersonale.


Healing Comments

~Magickal Graphics~


Intalnirea cu "partea animalica" a sufletului nostru ne duce la o traire a imediatului si, ca atare, la recuperarea unei vieti relationale sanatoase.

Este important sa repetam acest exercitiu de imaginatie activa de mai multe ori in cursul vietii si mai ales in momentele in care avem senzatia ca totul este in defavoarea noastra, in perioadele in care percepem un profund simt de singuratate si lipsa de comunicare cu lumea exterioara.

Se pleaca, de regula, de la o scurta relaxare corporala, gasindu-ne pe un fotoliu o pozititie pe care o percepem ca fiind cea mai comoda, incercand un echilibru placut intre minte si corp.

Inchide ochii si concentreaza-te total asupra respiratiei, reglandu-ti ritmul. Este o respiratie usoara si adanca. Buzele iti sunt usor intre deschise, dupa cum si maxilarul este relaxat.

Acum imagineaza-ti ca intalnesti un cal. Corpul sau este unduios si elegant, cu muschii bine conturati. Degaja o senzatie de vigoare fizica, de bunastare si agilitate. Este un cal neinsauat, liber si fara frau.

Esti pe plaja, in spatele tau este marea linistita valurile ating usor tarmul. Apar zorii zilei... Soarele sta sa rasara iar culorile aurii se impletesc cu albastrul apelor.



Calul strabate inainte si inapoi linia apei, este liber, independent, pare ca vrea sa-ti comunice ceva. Si tu te simti liber ... esti imbracat foarte lejer... esti cu picoarele descaltate si simti nisipul umed sub ele. Respiri cu tot corpul placuta briza marina, simti mirosul marii. Aerul este caldut, foarte placut. In tine ai un profund simt de libertate si de autonomie, exact ca si calul din fata ta.

Incearca acum sa fixezi chipul calului, privindu-l in ochi, cautand sa intelegi ce vrea sa-ti comunice, de ce se afla tocmai in fata ta... Daca vrei incearca sa-l si mangai, incepand de la coama si trecand apoi la bot , la frunte...Acum il poti chiar imbratisa... incearca!

Acum incearca sa intelegi ce vrea sa-ti comunice, incearca sa-i asculti nechezatul, incearca sa-i decifrezi limbajul... Incearca sa stabilesti un contact psihlologic cu el... deschide un canal de comunicare, chiar daca asta ti-ar putea parea ciudat... Lasa de-o parte, pe cat posibil, partea rationala. COMUNICA NUMAI IN PLANUL EMOTIILOR.

Acum, incet incet incearca sa-l incaleci. Sari usor pe crupa calului. Iti vei da seama ca el ramane nemiscat si pare sa te ajute in orice mod. Este o invitatie a sa sa-l incaleci si te vei mira de cat de usor iti va fi pentru a-l putea calari fara sa ai nevoie nici de sa, nici de haturi. Mainile iti sunt inclestate in coama sa, iar pulpele tale ii strang coastele.

Incepi acum sa calaresti, miscandu-te pentru inceput usor, apoi tot usurel incearca sa-i dai mai multa rapiditate... percepi betia galopului, libertatea pe care ti-o da... simti mirosul marii... vantul pe obraz... un simt de buna stare care iti patrunde corpul si mintea. Continua sa galopezi lansadu-te in aceasta emotie noua de libertate si bunastare... incearca sa convietuiesti cu emotiile proprii... chiar cu cele mai puternice... Simti in tine placerea de a intelege adevaratul sens al vietii, placerea libertatii. Intelegi ca este posibila energizarea energiilor tale, nu te mai simti singur deoarece ti-ai recuperat partea instinctuala. Ai reusit sa gasesti un echilibru intre partea ta animalica si cea umana. Intre instinct si ratiune.

Acum fa astfel incat sa incetinesti acesta cursa la galop. .. usor, incet incet lunadu-ti timpul care-ti trebuie tie si calului. Opreste-te pe plaja chiar la inaltimea soarelui... in paralel cu acest soare care sta sa apara in spatele tau. Lasa-te luminat si incalzit. Este o caldura usoara si plaucta, de vara. Fa astfel incat sa te lasi patruns de aceste energii ce se nasc... energii creatoare, evolutive.

Acum coboara de pe cal si revino sa-l privesti in ochi... Incearca sa afli ce se afla in privirea sa, ce emotie doreste sa-ti comunice... Mangaie-i din nou coama... apoi botul... apoi fruntea. Mai imbratiseaza-l o data si multumeste-i pentru ce ti-a dat... pentru emotiile pe care ti le-a oferit si lasa-l din nou liber.

Apoi, incet incet, urmandu-ti ritmurile, revino-ti aici si acum, deschizandu-ti ochii foarte incet si mentinandut-i concentrarea pentru inca cateva minute asupra respiratiei. Incet incet revi usor la viata ta, constient ca nu mai esti singur, ca vei putea conta pe emotiile talesi pe resursele potentialului tau psihic."

Paolo Crimaldi, Terapia Karmica

2 comentarii:

  1. nu se poate ... :O
    Maria, tu chiar stii ce se intampla cu mine acum de ai postat exercitiul asta tocmai acum???? ...no comment...
    muultummesscc!!!multumesc,multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) hahaha... sigur ca stiu! stiind ce se intampla cu mine :)))

    RăspundețiȘtergere