miercuri, 17 noiembrie 2010

Magia scapa oricarei logici...



Uneori ma cuprinde panica (asa, in plina cunoastere luciferica) ca nu voi avea timp destul sa citesc tot ceea ce sufletul meu ar trebui sa-nteleaga pentru a se dumiri ... Nu prea pot tine pasul cu toata avalansa de informatie care mi se ofera si atunci ma inspaimant. Sper din suflet ca dincolo sa ne astepte rafturi intregi de manuscrise, pergamente si carti, e cam singurul gand care ma mai linisteste... O sa merg si eu curand la culcare- asa ca, vise frumoase celor care deja calatoriti! :)

"(...) Cei pentru care viata a fost principalul educator vor intelege mai usor aceasta, mai complicat este cu cei ce au trecut prin scoala, eventual prin mai multa scoala. Acesta este si motivul pentru care cei care au studiat viata oamenilor primitivi ii considera ca au si o gandire primitiva, neevoluata logic. Este adevarat. Au o gandire magica si magia scapa oricarei logici. Pentru ei miturile, povestile si transcendentul scapa (citeste magicul) sunt uneori mai importante decat hrana, mai precis hrana spirituala este pe primul loc. Ne par
primitivi si cu o gandire prelogica, deoarece pentru ei ascunsul lumii care-i inconjoara este mai important decat o gandire bine condusa logic. Ii consideram primitivi in gandire din orgoliul celor stapaniti de demonul logicei."

http://www.savulescu-md.ro/documente/limbajul%20inconstientului/schita_a_filosofiei_lui_blaga.pdf

Una este si alta gandim!

Asa... acum se leaga toate iar! Si cu misterele, si cu alchimiile, si cu Malko, si cu Saldo, dar mai ales cu " si nu ucid cu mintea tainele ce le-ntalnesc in calea mea!" :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu