miercuri, 20 ianuarie 2010

Nu spera si nu ai teama...


"Nu sper nimic, nu ma tem de nimic, sunt liber!" N. Kazantzakis

Daca tot se prabusesc toate in jurul meu cu o viteza uimitoare, si daca tot e pe cale sa raman fara slujba pentru ca am spus: "se inseala amarnic toti cei care cred ca-L pot pacali pe Dumnezeu! Dumnezeu nu e numai bun, drept, Atotputernic, mai e si foarte destept! Sa traiti!", am sa va redau si "partea luminoasa a Lunii" sau a situatiei:

simt nevoia sa sarut acest pamant care m-a primit aici timp de noua ani, simt nevoia sa ma pun in genunchi in zapada si sa stau acolo cateva zile, in fata institutiei si sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care mi le-a oferit in aceasta lunga perioada de timp ... simt nevoia sa-i imbratisez pe toti, sa alerg de bucurie si sa strig din toti rarunchii "Doamne, cum doresti si cum stii, miluieste-ma!" Nu e o intamplare aceasta, desigur! sau, "e o intamplare a Fiintei mele", cum zicea Nini cel Stanesc :)

Si gandul ca voi ramane fara sluja dar voi putea sa duc la bun sfarsit lucrarea inceputa, imi da aceea senzatie de siguranta totala, de incredere deplina in Cel de Sus, de FAPTA, nu de vorba! Astept cu nerabdare ziua in care voi fi libera sa spun ce gandesc si ce simt fara "a suporta sanctiuni" -daca a ramane fara slujba nu e cumva un fel de sanctiune! :) Gata cu amenintarile, gata cu privirile iscoditoare si cu "darurile" pe care le vei plati inzecit la prima abatere, GATA! Am ales sa fiu un om liber, caci nu pot pretinde ca ii iubesc si ii inteleg pe cei ce au murit in inchisori si la revolutie pentru libertatea noastra- tolerand acest comportament! Gata cu toate astea! Astept cu nerabdare ziua aceea din martie cand voi pasi "dincolo de usa institutiei" si ma voi indrepta spre locul in care voi spune din tot sufletul:

"Afirmarea adevarurilor vesnice este oricand binevenita, Sa traiti! Doi plus doi egal patru, sa traiti! Este intotdeauna util si sanatos sa afirmi ca doi plus doi egal patru, Sa Traiti! Dar cand in prezenta ta sufletele oamenilor sunt taiate in doua cu fierastraul, daca vrei sa enunti ca doi plus doi egal patru, SA TRAITI, trebuie sa urli cat te tine diafragma: ESTE O NEDREPTATE STRIGATOATE LA CER CA SUFLETELE OAMENILOR SA FIE TAIATE IN DOUA CU FIERASTRAUL, SA TRAITI!...

Daca dorim sa continuam a trai pe aceasta planeta, este nevoie de o schimbare de atitudine: ce faci pentru tine dispare odata cu tine! CE FACI PENTRU ALTII RAMANE PENTRU ETERNITATE!"

Ce spunea Chura, ce ramane cand nu mai ai trecut? Stiu, stiuuuuuuu: "LIBERTATEA INGERILOR, CARE SCALDA IN IUBIRE TOT CE E VIU!"

Doamne Ajuta!!!

4 comentarii:

  1. MARIA!!!!! plang,dar inca am incredere!!!!! De ce un om care descopera si urmeaza un sens in viata,un tel mai inalt este cel nesabuit,cel "nebun"?
    As vrea sa fiu un super pitic care sa aiba puteri,ca sa pot lupta si eu alaturi de tine! offf...
    te imbratisez,dragul meu ingeras pamantesc! Sa ai putere!

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine asa cum e, e tare bine! si ESTI un super pitic care are puteri, sa fi sigura de asta :) iubirea ta si toate gandurile tale bune sunt cele mai puternice super puteri! ai incredere!

    "vede-n capat Inceputul cine stie sa le-nvete..."
    si eu te imbratisez, cu mult mult mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. da,sfarsitul reprezinta un nou inceput ,,,am uitat de aceste cuvinte!
    uite cum am mai primit o lectie :)
    Doamne,ma tot minunez!...ce prieten am putut primi!
    Doamne ai grija de acest OM!!
    Seara linistita!!
    PS:De abea astept sa te pot imbratisa odata!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, si eu multumesc mereu si mereu pentru toate aceste prietenii sincere si curate :) ma simt atat de binecuvantata ca am astfel de oameni in jurul meu!!! de abia astept, de abia astept!

    RăspundețiȘtergere