joi, 7 ianuarie 2010

Aromana

Sunt total fascinata de acesta limba... e incredibil cat de tare rezoneaza in mine! Si se pare ca ea ma ghideaza spre radacinile ancestrale ale acestui popor! Purced iar si iar in cautarea vechilor pelasgi, caci doru'- care s-ar traduce din aromana in romana astfel: dorinta, durere, iubire, nostalgie, pasiune- nu este altceva decat aceasta chemare spre origini, spre ACASA. Poate ca a venit vremea sa aflam cu adevarat cine suntem noi, romanii si de unde ne tragem! Caci si acest dialect ma duce cu gandul in vremuri demult apuse, spre amintiri adanc ascunse in mine insami, ca un vesnic cantec de leagan nemuritor, initiatic, spre Adevarul din mine! Sa dea Dumnezeu sa prind si eu acele zile cand toti romanii si fratii lor de peste tot vor intelege de ce pe acest teritoriu "treambura luna pisti virdeatzi shi-ameali lacrani tzi cad pi fatza!" Cate asemanari cu alte limbi, cum se leaga incet tot adevarul pe care lumea asta incearca sa il tot ascunda despre noi si despre adevarata noastra identitate! Am tot visat un loc, un munte pe care urcam in spirala spre cer, cu mult inainte sa citesc de Kogaion si altele. Mi s-a spus in vis ca locul acela se afla in Parang si se numea ceva cu Crucea! Atat imi amintesc din vis... s ia uite ce am gasit:



SPIRALA DACICA este poate cel mai caracteristic, dar si cel mai ermetic simbol al poporului nostru:
-simpla, dubla si in special tripla ,ea probabil reprezinta viata vesnica ce ne-a harazit-o EL, DAKSHA zeul suprem si zamisluitor-creator al poporului DAC.
Este semnul nemuririi natiei noastre, al raspindirii noastre in spirala, spre infinit, fara a ne uita niciodata originea daca, este semn al poporului ales de el DAKSHA zeu al genezei care sa-l reprezinte aici pe pamant,este semnul nemuririi fiilor lui; este si cu sens de blestem, pentru cei ce-si uita limba, neamul.

http://www.dacia.org/history/simb_r.html

Am sa inchei cu un fragment minunat care mi-a demonstrat inca odata cat de frumos se leaga toate pe lumea aceasta:

"Da, exista viitor pentru Romania, iar pe voi, copiii mei cei care ma ascultati, va binecuvantez sa ramaneti in veci copii, mereu sa vedeti, sa visati si sa aveti parte de miracole asa cum au fost, sunt si vor fi totdeauna daruiti toti fii drepti ai Romaniei" parintele Dumitru Balasa

P. S. Si cand te gandesti ca totul a pornit de la Tandarica si Stelu Enache :)))



http://dacia.org/html/dacia_magazin.html

"Studii impecabile cromozomiale la nivel de mitocondrie folosind PCR (polimerase chain reaction) pot determina originea materna a unor mumii vechi de sute si mii de ani. Teoria genoamelor situeaza spatiul carpato-dunarean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decat locul de unde a inceput Europa sa existe..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu