vineri, 8 ianuarie 2010

Alexandros si Macedonia

Un articol minunat preluat din Dacia Magazin despre originea macedonenilor, februarie 2005, continuarea in martie 2005:

http://dacia.org/html/dacia_magazin.html

"Ei, macedonenii, nu au dreptul nici la un nume, nici la o tara a lor si nici la o limba a lor. Grecii le neaga originea si existenta iar fratilor daco-roamani nu prea le pasa."

Ma doare sufletul, nu stiu de ce ma doare atat de tare... As invata eu limba asta, acum, la varsta asta as invata-o, numai sa stiu ca nu dispare... :( Cititi, va rog, articolul, e minunata povestea dintre Raze (Trandafirul) si sotul ei Rollis (Vulturul). Parca as purcede la vara prin Macedonia... :) in cautarea acestei limbi si a fratilor aromani!




"Omul care stie tainele va merge in Ceruri"- Tablita de la Tartari, Kogaion...

Mare mare pacat ca nu ne cunoastem istoria...

Si tot pe linkul trimis, intrand la martie 2005, pag. 16- 17 puteti citi ceva foarte interesant despre URiasii din Transilvania si etimologia lui URIEL:

"Apar elemente bizare, poate aluzii la decaderea acelor URiasi, conform Bibliei, in canabilism, numele lor in zona fiind acela de capcauni (zmei). Erau devianti, lacomi, degenerasera, distrugeau tot ceea ce produceau oamenii... (zmeu sa fie o forma deviata de la zeu?)"

Si sintagme ala batranilor: "au fost pe-aici doi uriasi", "Cerban se insurase cu fata unor zmei", "Zeii erau intelepti", "piata adusa din alta lume"...etc. Cititi articolul, chiar e minunat!!! Si este despre tara noastra, pe care o cunoastem atat de putin... Imi plange sufletul... :( De ce in scoli nu se preda Adevarata Istorie? Uite de asta am dat eu delete la tot ce am invata 4 ani la prima facultate... pentru ca mi se turnau in urechi numai broboane si minciuni... trist, foarte trist! Iar acum trebuie sa o iau de la zero, nu mai stiu nimic! DAR NU-I NIMIC! Mai bine de la zero in Adevar decat cu capul plin de minciuni sfruntate si grijuliu ticluite... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu