marți, 8 iunie 2010

Trandafirul Alb



Incredibil cum se leaga iar totul... a fost de-ajuns sa miros vara, sa ascult greierii si sa vad in toate astea lucrarea Domnului si deja simt iar aripile lui Phoenix renascand din cenusa... e incredibil! Nu inteleg de ce primesc atata putere de sus, si pentru asta ii sunt vesnic recunoascatoare Ingerului si Mesagerilor... Acum, cautand cate ceva despre arta arcului care ma obsedeaza de cativa ani de zile, de cand am avut un vis in care aveam un arc cat China in spate :) gasesc aceasta denumire:WHITE ROSE! Si asta ma face sa-mi amintesc de revelatia mea de ani de zile, pe cand aveam vreo 19 ani... nu dormisem toata noaptea, am invatat pentru un examen acasa la o prietena, rontaind boabe de cafea pentru ca nu mai avea cafea macinata!

Pe la 5 am am hotarat sa mergem pe Malul Muresului, pentru ca nu mai aveam timp de somnic si riscam, din cauza oboselii, sa adormim si sa ratam examenul... eram foarte obosita, pe vremea aceea eram in Tupa de teatru Art Studio si lucram si intr-o trupa de Teatru de Papusi Ambulanti... nu prea stiu cum reuseam sa le impac pe toate... Deci, am plecat noi spre Malul Muresului care era o nebunie, plin de verdeata, de trandafiri de toate culorile si de un miros incredibil de viata... dimineata aceea nu cred ca o voi uita niciodata! Din cauza oboselii aveam in mine o pace de nedescris... imi ascultam vocea si paca ea suna atat de diferit, ca si cand o Fiinta extrem de inteleapta si prietenoasa vorbea de undeva, de departe, dn adancul nedeslusit al sufletului meu! Priveam cartierul si malul in razele solare ale diminetii si totul in jur parea altfel!

Atunci, dintr-o data, ochii mei au cazut pe un bobocel de trandafir alb si am simtit, pur si simplu, un fior de nedescris in mine... imi venea sa plang in hohote, sa rad, sa dansez, sa alerg, sa ma arunc spre Cer ca si cand m-as arunca in mare... eram tinerica, nu prea am intles atunci de unde acest sentiment si ce ascunde el... ce fel de amintire... dar, de atunci, cand privesc sau primesc cate un TRANDAFIR ALB asa, pe neasteptate, stiu ca ziua aceea imi va aduce ceva special, ca o prevestire de intoarcere la Fiinta aceea din adancuri de suflet ancestral...




In Divina Comedie a lui DANTE, sufletele celor drepti, invesmantati in alb, formau un trandafir de aceeasi culoare: "„În chipul unei albe-roze acu/văzui oştirea cea de sfinţi pe care/prin sânge Crist mireasa şi-o făcu.”

2 comentarii:

  1. :) Astazi am primit trandafiri albi :) (pe la ora 5 cand probabil scriai) :):):) Sper sa ne nimerim Sinele cu totii, cat mai adanc (adancurile alea adanci ca Soarele) :)

    RăspundețiȘtergere