miercuri, 7 decembrie 2011

se simtea in rabufnirile domoale ale aerului...


"Exact asa e, un joc de copil! Un joc, nimic altceva, un joc care-ti permite sa fugi de lupte inutile. De ce-ar trebui sa fugi de lupte inutile? Pentru ca vrei sa ai liniste. Ai nevoie de pace pentru ca ai nevoie de forte. Si ai nevoie de destule forte pentru a calatori in misterele vietii. Emotiile, discutiile, maniile, chiar convingerile, prin putinul pe care il cer pentru a se apara sunt redutabile devoratoare de energie. Iti sug sangele, te epuizeaza pana la pierzanie. Este indispensabil sa le vezi ceea ce sunt: vampiri. Infruntarea e uneori necesara. Sunt lucruri pe care nu se poate sa le lasam nespuse. Daca nu, oamenii te iau drept un idiot. Nu te teme niciodata sa treci drept un idiot, Luis. Nu orbirea altora e ceea ce conteaza, ci ochiul vulturului."

"Transforma totul in paine pentru simturile tale, pentru Fiinta ta. Fii un captator, fii un magnet. Atrage fara incetare ceea ce iti vine din afara cat si dinauntru. Samanii pe care i-ai cunoscut nu erau nici descreierati, nici mediocri. Erau adevarati razboinici.
Acest fel de oameni nu-si pierd niciodata timpul sa semene in pustiu. Te-au invatat sa te hranesti cu acele forte care sunt in toate, in pietre, in apa, in catedrale, in zgomotul lumii, in mirosul urat al animalelor si in parfumul florilor. Daca au facut asta, este pentru ca stiau ca inima ta este fertila. Ai deci incredere. Tot ce ei au semanat va germina la timpul sau, daca tu te respecti destul pentru a nu te lasa sufocat de fantomele tale si de rumegarea nenorocirilor trecute. "

"Un razboinic nu se plange niciodata, Luis. El stie ca nu are nicio sansa sa invinga daca nu-si asuma riscul de a pierde tot. "

"Se simtea in rabufnirile domoale ale aerului, prezenta cautatorilor de liniste si a visatorilor divini care o frecventasera altadata."

"- Chura, spune-mi, ce mai ramane cand nu mai ai trecut?
- Libertatea Ingerilor, care scalda in lumina tot ce e viu!"

Cele sapte pene ale vulturului


Si desigur... Angelic Voice pe Radio Vocea Sufletului :)

3 comentarii:

  1. Multumesc Maria ca mi-ai reamintit de Lakme! Imi era dor sa-l ascult!

    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=gkc4zYUp9A4&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu multumesc. Sa ai o zi frumoasa. Imbratisari.

    RăspundețiȘtergere