sâmbătă, 31 decembrie 2011

eu insa prefer sa visez

"Ce pot sa fac altceva decat sa continui sa visez si apoi sa scriu si pana la urma, in ciuda sfaturilor tatalui meu, sa ma reped la tipar. Acesta este destinul meu. Destinul meu este sa ma gandesc la toate lucrurile, la toate experientele care mi-au fost date in scopul de a le transforma in frumusete. (...) Sunt mereu uimit de lucruri si incerc sa transform aceste experiente in poezie. Si una dintre multele mele experiente, cea mai fericita dintre ele, este cititul. Ah, si exista inca ceva si mai bun decat cititul si anume, recititul. I-as sfatui pe toti sa citeasca putin insa sa reciteasca mult."

"Dar atunci cand scriu, incerc sa fiu credincios visului, sa fiu devotat visului." :)

Borges despre Borges Convorbiri cu Borges la 80 de ani

4 comentarii:

  1. Alt obsesiv (Borges) ! LOL ! Chiar am ajuns sa simt empatie fata de astia, ca si eu fac uneori chestii in mod repetitiv compulsiv ca sa-mi diminuez anxietatea, insa, TOTUSI, NU imi revars nervii la nivel de rivalitate mai mult sau mai putin subtila fata de tata din cauza asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Mie personal imi plac MULT mai mult tipii de 80 de ani care canta karaoke decat aia care inca se chinuie sa citeasca carti, si nu se multumesc doar sa le mangaie pe coperti. De aia, si poate un pic si din cauza ce am scris mai sus), nici nu a luat Borges Premiul Nobel niciodata.

    http://www.youtube.com/watch?v=RgXhWCkazpE

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca e vorba de rivalitate ci de depasirea tuturor piediclor (chiar tiparele parentale) pentru a-ti urma Destinul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Borges a luat multe alte 'premii', printre care si inimile sau gandurile de bine ale unora care nu fug dupa premii in aceasta lume :)
    Da' clipul e haios, multumesc :))

    RăspundețiȘtergere