marți, 20 decembrie 2011

DA, VREAU SA ZBOR!


"- Nu-mi pasa ce gandesc. O sa le arat eu ce inseamna sa zbori! O sa fiu pur si simplu un Proscris, daca asa vor ei. O sa fac eu sa le para rau...
O voce rasuna in el si, desi foarte blanda, il facu sa tresara atat de puternic, incat se clatina, impiedicandu-se in vazduh.

- Nu fi prea aspru cu ei, Pescarus Fletcher. Izgonindu-te, ceilalti pescarusi si-au facut rau numai lor si, intr-o buna zi, isi vor da seama de asta. Intr-o buna zi vor vedea si ei ce vezi tu acum. Iarta-i si ajuta-i sa inteleaga.

Chiar langa aripa lui dreapta zbura cel mai stralucitor pescarus alb din lume, plutind cu usurinta, fara sa-si miste vreo pana, si asta la viteza maxima pe care el, Fletcher, o putea atinge.
Pentru o clipa, tanara pasare fu cuprinsa de panica:
- Ce se-ntampla? Am innebunit? Am murit? Ce-i asta?
Joasa si calma, vocea ii patrunse gandul, cerand un raspuns.

- Pescarul Fletcher Lynd, vrei sa zbori?

- DA, VREAU SA ZBOR!

- Pescarul Fletcher Lynd, doresti asta atat de mult incat sa fii in stare sa-ti ierti Stolul, sa te desavarsesti si, intr-o zi, sa te intorci din nou la el ca sa-l ajuti si pe el sa se desavarseasca?
Nu incapea minciuna in fata unei asemenea fapturi magnifice si maiestre, oricat de mandru si de jignit s-ar fi simtit Pescarusul Fletcher.

- Doresc, spuse el incet.
- Atunci, Fletch, ii raspunse faptura stralucitoare, si vocea era nespus de blanda, sa-ncepem cu zborul orizontal..."

"- Jonathan, iti amintesti ca mi-ai spus, odata de mult, ca cine isi iubeste Stolul indeajuns se intoarce la el si-l ajuta sa se desavarseasca.
- Da, sigur.
- Nu inteleg cum poti iubi un card de pasari care tocmai au incercat sa te ucida.
- Dar, Fletcher, nu asta iubesti la ei! Nu iubesti ura si rautatea. Trebuie sa te straduiesti sa vezi adevaratul pescarus, partea buna din fiecare. Trebuie sa-i ajuti si pe ei s-o vada in ei insisi. Asta inteleg eu prin dragoste. E grozav cand intelegi asta."

fragment din 'Pescarusul Jonathan Livingston' de Richard Bach



"In my imagination I see a right world
where everybody lives in peace and honesty

I dream of souls always free
like clouds which fly full of humanity

deep inside
in my imagination
I see a clear world

the night is less dark over there

I dream of souls always free
like clouds which fly full of humanity


In the imagination there is a hot wind

which blows on cities, as a friend

I dream of souls always free
like clouds which fly
full of humanity deep inside"


Asculta Radio Vocea Sufletului.

2 comentarii:

  1. Daaa, ma recunosc in pescarusul asta!
    Stii ca din copilarie aveam visul acesta cu zborul care se tot repeta. Ii ivatam pe ceilalti copii si oameni mari ce este zborul, si o faceam cu o usurinta si bucurie de nedescris, iar privelistea de acolo de sus si tot ceea ce simteam eu, nu poate fi exprimat in cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos, Cristina. Da, cunosc acel sentiment, este, intr-adevar, de nedescris in cuvinte. Sa ai o zi minunata! Imbratisari

    RăspundețiȘtergere