miercuri, 14 septembrie 2011

stiu ce vreau

"Trebuie sa tinem minte intotdeauna ca nu mai inveti nimic dintr-un fapt pe care mai intai l-ai judecat. Daca vrei numai sa judeci, nu poti (in principiu) sa mai invati nimic. In cazul in care nu poti sa intelegi ceva, mai bine sa nu judeci decat sa gresesti; intelegerea va veni mai tarziu." Rudolf Steiner

Vreau sa am coerenta in gandurile mele si vreau sa am puterea de a-mi urma firul gandurilor cu luciditate si coerenta.

Vreau sa am siguranta de sine si sa invat sa ma simt in aceasta lume in siguranta.

Vreau sa fiu in fiecare zi recunoascatoare pentru fiecare gand, fiinta, planeta, vibratie care ma atentioneaza, ma informeaza, ma indruma pe calea catre mine.

Vreau sa invat sa am mereu puterea de a ma retrage la timp din fata unei agresiuni fara a ma pierde dar si fara a riposta.

Vreau ca discutiile lungi si grele sa le port deocamdata doar cu mine (pentru ca am inteles ca nu am altcuiva- in afara de mine- nimic a-i reprosa).

Vreau sa invat ca atunci cand am o problema cu tine sa ma intorc spre mine si sa recunosc ca e o problema la mine.

Vreau ca atunci cand simt ca sunt in armonie si nu am nici un fel de problema cu tine sa ma lasi sa ma bucur de darul pe care il simt atunci cand esti in preajma mea.

Vreau sa invat sa iau decizia cea mai buna atunci cand lucrurile par sa scape de sub control.

Vreau sa inteleg cum ca nu pot da vina pe nimeni pentru piedicile pe care mi le pun singura in viata.

Vreau sa cred ca atunci cand inteleg deplin o fiinta, o fapta sau orice altceva, in clipa aceea nu o mai pot judeca.

Vreau sa admit ca atunci cand nu inteleg pe deplin o fiinta, nu am nici un drept de a o judeca.

Vreu sa cred ca sunt constienta de forta pe care o are un gand sau un cuvant rostit la intamplare, o critica sau un repros adus altcuiva.

Si chiar vreau sa cred ca am puterea sa aleg linistea si sa profit din plin de aceasta toamna minunata chiar daca pentru asta trebuie sa tai o parte din mine, sa tai in carnea mea...



Vrei sa vii cu mine, sa pasim impreuna spre magia unui nou drum?

2 comentarii:

  1. Multa lume comenteaza postarile tale dar observ ca la aceasta nu se baga nimeni.Poate si din pricina intrebarii care planeaza la final.Esti un om minunat si daca am ajuns aici inseamna ca pasim deja(poate nu neaparat impreuna)spre magia unui nou inceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. si tacerea este un raspuns, draga Ionut. Si poate fi unul foarte frumos.
    Nu stim niciodata cum cad aceste vorbe in sufletele oamenilor. Poate nu comenteaza, dar zambesc si e deja foarte mult :) Si da, poate ca intrebarea este una retorica, caci se subintelege deja raspunsul acelora care au fost mereu alaturi de mine, si la bine si la mai putin bine :)

    RăspundețiȘtergere