duminică, 18 septembrie 2011

talharul cel bun

"căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre;
Acesta însă n-a făcut nici un rău. " - Dismas, talharul cel bun

Ce am auzit astazi la biserica si mi-a placut mult de tot:

O atentionare pe care o facea parintele Arsenie Boca, cum ca omul are o relatie cu Dumnezeu care se bazeaza pe discutii in loc sa se abandoneze vointei Lui fara discutii.

Interesant ca exact asta simt si eu in ultimul timp... adica, mai bine sa ne iubim unii pe altii in loc sa ne pierdem timpul (si asa, destul de scurt) cu tot felul de discutii si de despicari ale firului de par in patru. :)

Adica, 'Iubeste si fa ce vrei!'

A, da, si inca ceva... priviti cu atentia poza.

Stiti de ce crucea ruseasca mai ale o latura mica care intretaie verticala? Si stiti ce simbolizeaza? Astazi am aflat si eu: latura aceea mai mica si inclinata ne reaminteste de atitudinile pe care le-au avut cei doi talhari, de-a dreapta si de-a stanga Mantuitorului. Asadar, inainte de a ne judeca unii pe altii si de a privi mereu in afara noastra spre pacatele si petele celorlalti, mai bine ne indreptam putin atentia spre noi insine. S-ar putea sa descoperim multe despre noi insine si implicit despre lumea din jurul nostru.

O duminica frumoasa tuturor! :)

Merita sa revedeti scena de la 1:42:42...Despre 'talharul cel bun sau efectul Dismas' puteti citi un articol frumos AICI.

4 comentarii: