duminică, 25 septembrie 2011

nu-i asa ca e frumos? Totul...

Sunt pur si simplu fascinata ori de cate ori vad un copacel dansand... as putea sa stau ore intregi sa-i privesc felul in care isi misca frunzele... si da, mi-e dor de ploaie, de energia aceasta pe care am surpins-o in 2008 si nu mai puteam pur si simplu sa ies din ea, din cauza bucuriei pe care o declansa in mine. Vorba poetului: zice ca nu, zice ca da... :) El se referea la valurile marii, eu vorbesc acum de dansul frunzelor si de energia vantului... Ah, da, inca ceva: intre timp, cei care s-au jucat cu focul, s-au procopsit cu niscai incendiu in plan real... Din fericire in locul cu pricina nu era nimeni, a ars doar o parte din munca unora... Din toata patania, se naste implicit intrebarea:

oare invatam si noi ceva din lectia asta?


A, si-am mai inteles inca ceva despre mine: eu sunt proasta de buna si acum lucrez intens la asta. Adica, una e sa fii bun cu folos si intelepciune, alta e sa incasezi toanele unora si altora... Gata, m-am lamurit si cu asta! Pai daca e revolutie, sa fie revolutie! Pana la capat, pana la moarte si mai ales... dincolo de ea! :))

Acum ma prind ce e si cu Paznicul acela de-mi tot apare prin vise ...
Si, Doamne, vorba ceea lui Nichita cel Stanesc, ce de intamplari in sufletul meu... ce de minuni de intamplari... Doamne, cat de frumos e totul cand intelegi care e rostul tau pe lumea asta. Dumnezeu sa ne ajute pe toti, sa ne intelegem drumul, menirea dar mai ales sa invatam Iubirea. Fata de noi insine, fata de aproapele nostru si fata de intregul cosmos si univers... si dincolo de el, pana unde mintea si intelegerea noastra nu poate patrunde. Doamne ajuta!

Si mi-e sete... mi-e sete de nu mai pot de cateva zile... de parca corpul asta al meu mi-ar cere sa schimb toata apa din mine... asa ma simt! Ca si cand procentul acela de apa care sunt vrea si el sa simta acest inceput nou! :) Si mi-e dor sa o visez pe copila aceea mica si blonda de care aveam grija inca din vremea adolescentei (in vis) si care am aflat mai tarziu ca sunt eu cand eram mica. Nu-i asa ca e frumos? Va imbratisez strans, cu drag!



Sfat prietenesc: a se viziona filmuletul ascultand Classic FM! :)

4 comentarii:

  1. ce de vise interesante ai! te invidiez un pic :)

    cat despre filmulet, ma bucur ca l-ai postat. Mi-am inceput dimineata cu ceva frumos. Tarkovsky mai filma vantul ... te pun in acelasi sertar :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E o diferenta intre bunatatea ca sentiment, compasiune, intelegere si bunatatea educata (ca educatie moral-sociala, crestina, etc.). Bunatatea educata este, de fapt, o prejudecata si e o slabiciune si trebuie eliminata, caci e doar o frana. Inteleg ca e un vis frumos ca toti oamenii sa fie buni si sa se ajute intre ei, insa e doar un vis care nu are nici o legatura cu realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu ma invidiez un pic, mai ales atunci cand ma departez de mine si nu-mi mai amintesc de acest gen de vise :)) Ma bucur ca ti-a placut filmuletul si-ti multumesc din suflet pentru zametul tau. Si iti trimit si eu unul inapoi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, Mircea, ai mare dreptate si asa este!
    Interesant este cate poate tolera un om care iubeste si cate cusururi le poate gasi celorlalti un om care doar se iubeste! Din iubirea aceasta pleaca si bunatatea si stiu asta... Dar tot mai am muuulte de invatat! :)

    RăspundețiȘtergere