joi, 29 septembrie 2011

29 septembrie- ziua de nastere a Parintelui Arsenie Boca

"Părintele a lăsat cuvintele acestea drept testament: "Eu acum nu vă pot ajuta, dar dacă am să plec de aici să ştiţi că v-ajut, numai să veniţi la mine! Pentru cel ce varsă o lacrimă la mormântul meu, eu mă voi ruga la Dumnezeu!.

În jurul mormântului există un duh care te îndeamnă la pocăinţă, la linişte. Te îndeamnă să-ţi plângi păcatele, să-ţi îndrepţi viaţa, să-L cauţi mai mult pe Dumnezeu."





3 comentarii:

  1. Mi-a placut filmul documentar ! Habar nu aveam despre acest calugar crestin ordotodix din Romania. Nu stiu ce am avut azi dar m-am gandit destul de mult la inchisori, si, uitandu-ma la film, chiar am avut o clipa fantezia ca poate mi-ar fi placut sa lucrez la una din inchisorile in care a fost detinut parintele Arsenie Boca, ca sa pot sa il cunosc. (O fantezie total copilareasca, deoarece mie, in real life, nu-mi prea place ideea de a lucra in inchisori, desi este si asta o munca utila societatii !) Cred ca, intr-o anumita masura, acest preot a contribuit mai mult la mentinerea ordinii si poate si a moralului printre detinutii din inchisoarea presupun relativ primitiva de pe vremea aceea mai mult decat gardienii sau intendentul ei, ba poate chiar si uneori la mentinerea moralului lucratorilor din acea inchisoare (ca stiu ca este o munca destul de stresanta sa lucrezi in inchisori, mai ales in alea lipsite de resurse si de competente administrative adecvate).

    RăspundețiȘtergere
  2. LOL ! Sorry de typo, am vrut sa zic "calugar crestin ortodox"...habar n-am cum mi-a iesit greseala de mai sus !

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos! da, si eu m-am tot gandit la cat de binecuvantati au fost de fapt, cei din inchisori care au avut sansa de a-l cunoaste si de a fi in preajma Parintelui. Iti inteleg foarte bine acest gand.
    Ma bucur mult ca ti-a placut filmul. :)

    RăspundețiȘtergere