luni, 6 decembrie 2010

watch out! united we stand divided we fall


Va multumesc tuturor pentru gandurile, cuvintele si gesturile voastre minunate! Sa stiti ca fara ajutorul vostru nu as rezista, sincer! Si nu, nu este vorba despre o poveste de dragoste! Este vorba doar despre DRAGOSTE, atat! Dragoste de tara asta, de CURATENIE, de salvatori, de luptatori, despre asta este vorba! Si va spun sincer ca, daca si chestia asta se duce la dracu', eu ma voi gandi serios sa plec din tara! Pentru ca eu asa nu mai pot!!! Si asta o spun eu, cea care a incercat mereu sa-i convinga pe cei dragi ca Romania e Acasa! Pur si simplu nu mai rezist sa fiu scuipata, sa mi se spuna in fata ca nu mi se va oferi nici o sansa atata vreme cat refuz sa fac "prostii", sa-i ascult pe colegi cand imi spun, fara nici o jena, ca se caca pe toti intelectualii din jurul lor, pentru ca indraznesc sa scriu in referatul de activitate, zilnic, cuvantul "lectura"... Si toate astea mi se trag, de fapt, de la prietenul Leac, care a scris in urma cu ani poezia: "astazi nu am citit nimic! e o zi fara data!" Asa ca, el e de vina! Mergeti la Arad si dati-i cu pietre in cap, tovarasi!

Atat, mai mult nu e cazul, deocamdata! Atata ca DOARE, pentru ca nu se schimba nimic de ani! Sau, din contra, caracatita lor e din ce in ce mai mare! Si eu sa merg contra valului de una singura chiar nu mai pot!!!!!! De aceea mi-a stat si mie ceva in gat pe 1 decembrie, cand eram bombardata cu tot felul de urari si "La multi ani!" din toate partile! Biata Romanie, cum bine zicea Bogdan, in dezastrul prin care treci, ce as fi putut eu sa-ti daruiesc de ziua ta? Am ales sa mor putin- de dragul tau- alaturi de tine!



Si nu uitati- am visat odata ca am murit in plina Revolutia Franceza! Asa ca, WATCH OUT!! :)))

A, da, stiam ca mai e ceva... nimic nu e mai dureros, decat sa-i vezi pe luptatori si pe salvatori cum trec de partea lor! Atata as mai adauga! Sa nu traiasca nimeni clipa asta!!!!!!!!! Cand Ingerul cel mai frumos al Domnului se intoarce cu armele impotriva ingerilor sai! Acum poate ca intelegeti putin de tot ce mi se intampla! Noapte buna, dragii mei, noapte buna! Bine-ar fi sa pot sa dorm!!! :)

6 comentarii:

  1. ai dreptate Maria, pana cand noi nu intelegem ca dezastrul tarii este dezastrul fiecaruia dintre noi si ca trebuie sa luptam pentru drepturile noastre, pana tunci nu vom avea respectul celorlalti, si - din pacate - nici pe al nostru propriu. fiecare dintre noi si toti impreuna.

    sa nu mai invatam sa murim pentru tara ci sa traim pentru ea, sa nu mai emigram ci sa-i exilam pe altii, sa nu mai facem greva foamei ci sa incetam sa-i mai hranim pe cei de pe umerii nostri, pe cei care nu merita atentia noastra mai mult decat un tantar prins ca vrea sa se hranesca cu sangele nostru... nu-i o instigare ci doar un apel sa ne trezim si sa ne scuturam putin umerii de pigmeii catarati acolo in timpul somnului nostru prea lung si prea adanc.

    RăspundețiȘtergere
  2. "united we stand divided we fall"
    pai ce facem aici? tot tu scrii asta si tot tu renunti? intreaga viata e o lupta, draga mea. acuma, depinde pt ce alegi sa lupti. si raul se inteteste cu cat incerci mai mult sa intri in Lumina. Cum era in basme? fat-frumos ii taie balaurului un cap si ii cresc 3 in loc...
    stiu ca ai scris toate astea doar intr-un moment de slabiciune si ca nu esti tu omul care sa renunte. dar hei, pentru ce sunt prietenii? ca sa iti reaminteasca cine esti!!! :)
    sunt alaturi de tine precum am vorbit in vise! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu instig pe nimeni la violenta, nu mai cred in asta, dar asa nu se mai poate! eu nu stiu, nu mai inteleg de de majoritatea romanilor pleaca resemnati capul, de ce nu ne aparam drepturile, de ce compromisul ramane singura cale de supravietuire? nu-mi plac revolutiile de 'bere' si nici acelea de 'blog', dar cum spuneai si tu: pana cand somnul acesta lung si adanc?!? si pana cand vom intoarce nepasatori capetele in alta parte, sa nu vedem rana acestei tari? si da, sunt multi care fac ceva concret, un gest aparent marunt, poate, dar un astfel de gest venit din parttea unui om dumirit face enorm de mult in comparatie cu cei care aproba haosul, spalati total pe creier! normal, intr-o societate bazata pe adevarate valori intelectuale si morale, ce ar reusi sa realizeze acesti ipocriti? marele nimic, pe care l-au realizat deja avand putere! despre vulgaritate si mizerii nici macar nu mai e cazul sa vorbim! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Bluemoon: incerc sa nu renunt, dar soro, vreau sa-mi inmultesc si eu talantul cu care am venit si nu sunt lasata! e firesc sa sangerez... plus ca, incep sa iasa unele adevaruri la iveala si eu incet incet ma ingrozesc! chiar se intampla toate astea la mine in tara? atunci, fratilor, noi chiar habar nu avem ce se intampla de fapt cu tara noastra. si asta e trist, grav si poate ca e firesc sa-mi doresc curatenie si sa evadez!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa iasa la iveala si adevarurile despre minunile care se intampla in tara noastra si despre frumusetea ei ascunsa.
    mai ai si tu putintica rabdari,rabdari, rabdari, rabdari... :)
    iti inteleg dorinta de evadare, sa stii! dar daca ne-am nascut aici, nu cred ca e intamplator si degeaba. atata tot.

    p.s. ia si tu niste acid folic ca face bine la atata oboseala acumulata si nu prea sunt multe legume in care se gaseste. doar in spanac, mazare si cereale. dar in cantitati foarte mici.

    RăspundețiȘtergere
  6. ai dreptate, draga mea, ai dreptate si stiu toate lucrurile astea... am scris de multe ori ca ma gandesc adesea la toti Sfintii Parinti care au fost prigoniti, care au suferit prin inchisori, care au sfintit taraana acestui pamant cu lacrimile lor! In comparatie cu durerile lor, crucea mea nici macar nu exista, atat e de mica :) numai ca e pe masura putintelor mele inguste si limitate...

    oricum, va simt pe TOTI foarte aproape si asta e minunat! O armata intrega de oameni frumosi, sensibili si cu ochii larg deschisi!!!!! deci, gata cu victimizarea si cu lacrimile! Fruntea sus, arcul in spate si sageata aruncata spre tinte CU ADEVARAT IMPORTANTE! :) numai bine si senin! :) :) :)

    RăspundețiȘtergere