miercuri, 1 decembrie 2010

pentru descoperirile din vis?!?

Am inmarmurit! Pur si simplu am inmarmurit!!! Cum e posibil ca majoritatea fetelor bisericesti sa considere aceste lucruri venite de la necuratu'?!? Va rog sa-mi explicati si mie, daca se poate, dupa ce ascultati in intregime acest ACATIST care contine cam toate "teoriile ezoterice" despre care- daca vorbim- inca mai riscam sa fim banuiti de 'vrajitorie'... :D


"Slava Tie, pentru minunatele potriviri de intamplari pe care le-a randuit pronia Ta;

Slava Tie, pentru presimtirile daruite de har;

Slava Tie, pentru povetele glasului tainic;

Slava Tie, pentru descoperirile din vis si din trezie ale cuviosilor Tai;

Slava Tie, Celui ce zadarnicesti planurile nefolositoare;

Slava Tie, Celui ce ne trezesti prin suferinte din betia patimilor;

Slava Tie, Celui ce smeresti spre mantuire trufia inimii;

Slava Tie, Dumnezeule, in veci!"

Fix pe sufletul meu mai e si inceputul Acatistului-
"Venit-am pe lume prunc slab si neajutorat, dar Ingerul pazitor a intins aripi luminoase, ocrotind leaganul copilariei mele", mai ales daca va reamintesc ca, prunc in 'leagan' fiind, am plans o noapte intreaga, pana bunica m-a luat la ea in camera pentru ca ai mei sa doarma macar o ora inainte sa mearga la slujba! La cateva minute dupa ce m-a mutat- doar pentru ca, inexplicabil, eu plangeam intr-una- a cazut o parte din tavan peste patutul copilariei mele si l-a facut tandari! Asa, cu povestea aceasta, am purces eu in asta viata... asadar, e firesc sa cred in vise si in Ingeri! :)

4 comentarii:

  1. Pai si inceputul biografiei lui Hristos, tot in vis (Bunavestire)

    Superb !! Am uitat sa-ti zic: pe parintele de aici de la mine l-am vazut la conferinte, venea la amiaza dupa slujba si statea pana tarziu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai sunt multe exemple de felul acesta, pornind chiar de la Vechiul Testament, insa eu vorbeam acum de contemporaneitate; in vremurile acelea oamenii acordau o mare importanta planului oniric, ceea ce astazi nu prea se mai intampla, chiar daca acolo le stim si le putem pe toate :) tusti! vorba lui Usi de la Spirid- Usi :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Tusti :)) cand am auzit prima oara cuvantul asta in copilarie nu m-am putut opri din ras cateva zile :))))

    Stiu ca-s multe... dar lasa, ne desavarsim noi intr-ale visatului si-apoi vezi tu cum ne plimbam PESTE TOT !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cu plimbatul prin vise am eu probleme ci cu traitul AICI, pe 'teren gravitational' - dincolo e mult mai USOR totul! :)

    RăspundețiȘtergere