vineri, 31 decembrie 2010

31 decembrie

Va doresc o trecere cat mai frumoasa in Noul An, care va fi, cu siguranta, unul special, pentru simplul fapt ca il contine pe numarul maiastru 11! Va asigura o persoana care are cifra de destin 11 :) Este o cifra a luptatorilor, care se bucura mai mult de actiunea in sine decat de victoria de dupa! De aceea, am sa inchei Anul 2010 cu povestea 'Vrajmasul Marinimos', care a vibrat puternic in mine. Ca un exercitiu de sfarsit de An, va propun un 'cum ar fi daca-ar fi': cum ar fi sa ne traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima? Este un exercitiu de imaginatie destul de greu, dar merita incercat!

Va imbratisez cu mare drag si va multumesc ca faceti parte din viata mea!!! Sa aveti o trecere usoara, pe masura frumusetii sufletelor voastre frumoase! Dedic aceasta poveste tuturor slabiciunilor si umbrelor mele, ca sa stie si ele cu cine au de-a face... :) dar si voua, luptatorilor de fiecare zi, pentru a va convinge ca experienta vietii tocmai din aceasta cauza este fascinanta si frumoasa! Dumnezeu sa ne ajute in lupta pe care o ducem fiecare spre desavarsire si in razboiul nevazut al fiecaruia dintre noi. Amin! LUBILEAH


"In anul 1102, Magnus Barford a intreprins cucerirea totala a regatelor Irlandei; se spune ca, in ajunul mortii sale, ar fi primit acest salut de la Muirchetarch, rege in Dublin:


Fie ca in randurile ostirii tale sa lupte aurul si furtuna, Magnus Barford.
Fie ca maine, pe campiile regatului meu, sortii sa-ti fie prielnici.

Fie ca bratele tale regesti sa teasa, cumplite, panza spadei.

Fie ca hrana sa-i stea lebedei rosii toti cei ce s-or impotrivi spadei tale.

Fie ca maine, in batalia ta, sa te arati mai viteaz ca niciodata.

Fie ca numerosii tai zei sa te indestuleze de glorie, sa te indestuleze de sange.

Fie ca zorii sa-ti aduca biruinta, rege ce vrei sa cotropesti Irlanda.

Fie ca, dintre multele tale zile, nici una sa n-o intreaca-n stralucire pe aceea de maine.
Caci ziua de maine va fi ziua ta cea din urma. Ti-o jur eu, rege Magnus.

Caci inainte ca lumina ei sa se stearga, te voi invinge si te voi sterge, Magnus Barford."


(din Anhang zur Heimskringla [1839] de H. Gering) J. L. Borges, "Cartea de Nisip"

4 comentarii:

  1. Eu iti propun un alt exercitiu de improvizatie: cum ar fi daca-ar fi fiecare zi...PRIMA?! :D
    hai ti pup si, pur si simplu, iti doresc sa ai un an NOU! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa, minunaaat!
    si pana la urma, 'vede-n capat inceputul cine stie sa le-nvete' :P te pup si te imbratisez si sa ne fie bine si senin si pace si iubire! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima zi de viata ?! Ah, la mine e MISTO de tot ! Ca m-am nascut prematur si erau toti ingrijorati din cauza mea, plus ca aratam ca o maimuta ! Plus ca atat mama cat si tata voiau sa aiba fata si nu baiat si pe atunci, in 1980, nu se faceau ultrasunete, (desi nu sunt sigur daca si tata voia sincer sa aiba fata sau asa i-o fi dat lui mama sa inteleaga in timp ce era insarcinata cu mine ca sa n-o supere, ca de la ea am auzit povestea, si mie mi-a fost cam jena sa-l iau la interogatoriu pe tata ca sa aflu care era de fapt adevarul !) Plus ca mam avea alt nume ales pt mine, si tata s-a dus si m-a inregistrat pe numele care-i placea lui de s-a enervat mam pe el ! Pe urma eram asa de prematur ca nici nu stiam sa sug si a trebuit sa ma hraneasca cu lingurita, si am stat o luna intreaga in maternitate pana cand m-am ingrasat indeajuns sa-mi dea drumul acasa. Si mi-au facut si punctie lombara pt ca nu plangeam asa de mult ca ceilalti copii, dar era doar din cauza ca eram efectiv nesimtit de imatur la receptie centrala de stimuli, unde de altfel am ramas cu deficit, plus cu ADHD, de chiar ca par total nesimtit si azi cand sta lumea de vorba cu mine ! Nu mai zic ca m-am nascut cu funduletul inainte si nu cu capul ! Zau, pe bune. Dar eu cred ca a fost de bine ca m-am nascut asa, deoarece de mic mi-a intrat in cap ideea deosebit de importanta ca principala mea indatorire plus scop de om pe acest pamant este sa supravietuiesc cat mai mult si cat pot de cognitiv intact si de sanatos in general, astfel incat sa nu-mi supar creatorii, atat pe cei direct biologici, mama si tata, cat si pe cei originari, D-zeu si mama Natura ! (mai e si o alta indatorire si scop al oamenilor la care am ajuns ulterior rational, ca mie asa ceva nu mi-ar fi venit natural in minte, si este aceea de a-si reproduce specia...)

    RăspundețiȘtergere
  4. PS Mi-am dat seama citind textul de mai sus ca uite parca exact asa vin majoritatea copiilor pe lume, aiuriti si zapaciti si oracaind si ei pe-acolo ca sa-i bagi si pe ei in seama ! (dar e greu de redat in scris ce bucurie am avut eu cat am scris repede repede ce am scris mai sus...chiar ca sunt la fel de impulsiv si in general optimist si acum ca si atunci, chiira daca nu ma pricep efectiv la nimic posibil concret productiv-creator util eu insumi, nici macar sa ma ingras pe mine insumi profitand de la atat efort/exercitiu de supt, de trebuie sa fiu chiar hranit cu lingurita !

    RăspundețiȘtergere