sâmbătă, 29 mai 2010

Cu dracul nu se sta de vorba...



Azi noapte am visat, pentru prima data, un drac... a fost un vis tare ciudat: pentru ca nu am gasit scurtatura drumului, "cineva" mi-a pus o pusca la tampla! Mi-a fost tare frica, recunosc, nu intelegeam de ce o astfel de pedeapsa pentru ca nu am ghicit drumul :( Stiu, visul e foarte simbolic, dar merita povestit, pentru ca urmarea lui e pe masura. Nu m-a impuscat individul, pentru ca, in toata atmosfera aceea de razboi, eu cumva, stiam, ca nimeni nu-mi poate face, de fapt, nici un rau ... :)

Interesanta aceasta combinatie de frica si de credinta, in acelasi timp. Poate ca nu intamplator iubesc atat de mult aceasta rugaciune mica: CRED, DOAMNE, AJUTA NECREDINTEI MELE! In fine, am scapat cu viata si de pusca aia si de gigantul dinozaur- masina (manevrat de un om, sau ce o fi fost!) si care musca din toate locurile apropiate pe unde treceam; multe lucruri si aspecte din pacate, nu mi le mai amintesc! Imi amintesc ca i-am daruit unui coleg paine cu unt, pentru ca ii era foarte foarte foame si exista in lume o criza acuta de "paine" :) Imi amintesc ca m-a privit cu atata dragoste si multumire, incat m-am infiorat ce ti se ofera in schimbul unui mic ajutor: cate ganduri bune, de iubire, de recunostinta, de fraternitate!

Si apoi, la un moment dat, a aparut un "om", care transmitea ceva tare ciudat... s-a ascuns dupa un panou si aparea dupa el incet, incet, ma privea cu multa siretenie si ma lasa sa-i privesc cornul care ii crestea... avea ceva atat de malefic si o privire atat de satisfacatoare, incat am inceput sa tremur din tot corpul. Si atunci mi-am amintit, iarasi, de RUGACIUNEA INIMII... am inceput sa o spun, si dracul asta ma privea cu atata indrazneala, cat pe ce sa ma convinga ca rugaciunea asta nu-i poate face nimic! Asta m-a facut sa incep sa spun Rugaciunea din ce in ce mai tare, cu tot mai multa dragoste si speranta in ajutorul lui Hristos ... si deodata, in plin ras sardonic, dracul poc, a disparut! M-am trezit tare linistita, in primul rand am simtit ca am oferit "paine" unui om in nevoie, care, intamplator, mi-este si foarte drag pentru sensibilitatea si frumusetea lui, dar si cu sentimentul clar ca sunt protejata, ocotita pana si in vis de uciga-l toaca.

Stiu, visul acesta este unul intim, dar il postez aici doar pentru a va convinege de forta si protectia (si nu numai!) pe care v-o ofera aceasta rugaciune a inimii! Va imbratisez tare si nu uitati: SINGURA CALE DE A NE APARA ESTE POMENIREA NEINCETATA A LUI DUMNEZEU! Dumnezeu sa ne ajute! Amin!



Multumesc! Multumesc! Multumesc!

5 comentarii:

  1. pff,ce vis ai avut ...!!!
    Rugaciunea Inimii este tare puternica observ asta pe pielea mea si imi confirmi si tu asta!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, este, dupa parerea mea, cea mai puternica protectie! eu inca nu inteleg cum de stiu sa apelez la ea atat de prompt in vis ?!?... pentru mine, realizarea aceasta face mai mult decat toate rolurile din lume! sa dea Dumnezeu ca, atunci cand voi uita de toate, aceasta Rugaciune sa-mi fie singura amintire!
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. care este rugaciunea inimii?si eu am dese astfel de vise...ca ma lupt cu el...la un moment dat ma plictisesc de aceasta lupta continua in vis dar sunt constienta ca in realitate e mult mai puternica!
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Rugaciunea Inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul".

    Pe inspiraţie se spune prima parte a rugăciunii:

    Doamne Iisuse Christoase Fiul lui Dumnezeu,

    …moment în care noi afirmăm că Îi recunoaştem pe Domnul Iisus Christos ca fiind Fiul lui Dumnezeu şi îl primim în inima noastră ca pe un Oaspete de seamă cu linişte şi încredere deplină…

    Pe expiraţie se spune a doua parte a rugăciunii:

    miluieşte-mă pe mine păcătosul!

    …moment în care cerem pentru noi mila lui Dumnezeu, bunăvoinţa Lui faţă de noi, dar acceptăm şi să ne eliberăm de tot păcatul din noi şi permitem să iasă afară din noi toate energiile negative acumulate acolo în timp, pe care chiar noi prin neiubire le-am emanat şi blocat.

    Prin exerciţiu şi repetare zilnică tehnica se desăvârşeşte şi efectele ei benefice nu vor întârzia să apară.

    Doamne Ajuta! Maria

    RăspundețiȘtergere