miercuri, 28 noiembrie 2012

ca in vis


"Asadar, eu exersez din cand in cand o arta care se cheama citirea gandurilor. Nu e nicio vrajitorie in asta, dar cand nu stii cum se face, pare cu totul iesita din comun. Cu asta ii poti surprinde foarte tare pe oameni. Ei, asadar, hai sa incercam o data. Asadar, eu tin la tine, sau ma interesez de tine, si vreau sa aflu cam cum iti este tie in launtrul tau. (...)

Iti spun, pare ciudat cititul gandurilor, insa e cat se poate de natural. Ti-as putea spune, de pilda, destul de exact ce ti-ai inchipuit despre mine cand ti-am povestit odata istoria lui Cain si Abel. Insa asta nu-si are locul aici. Cred si ca e posibil sa fi visat despre mine. (...)

Ca in vis, ma supuneam vocii sale, influentei sale. N-am facut decat sa dau din cap. Nu vorbea aici un glas care nu putea veni decat din mine insumi? Care stia totul? Care cunostea totul mai bine si mai limpede decat mine insumi?"

H. Hesse- "DEMIAN" (sau poate Demiurg :) )

Cred ca e vremea potrivita sa recitesc si eu aceasta carte... 

Asculta Radio Vocea Sufletului

4 comentarii:

  1. pe mine mi-ai facut sa vreau (ne-aparat) sa citesc cartea asta, sunt f curioasa. ma cam regasesc in citatele pe care le-ai postat pana acum. becomes a must have, ma simt ca un copil mic in fata unui cufar mare care abia asteapta sa vada ce descopera inauntru (lui si al ei), poate o oglinda :P :D
    kati

    ps: ms mult

    RăspundețiȘtergere
  2. e minunat Hesse, recomand toate cartile lui. :) "Demian"-ul cred ca il recitesc a treia oara... Nu stiu daca ai citit despre Trickster-ul lui Jung, dar la mine se leaga totul. Trickster-ul (Pacaliciul) care se transforma in Hermes! Genial!! Te pup, Kati, sa citesti cartea, nu intamplator am recomandat-o cititorilor aceastui blog. Seara minunata si imbratisare mare. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. aaa, apropo de "teatrul de oglinzi"... iti recomand si "Lupul de Stepa". :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ms de recomandare
    te imbratisez si eu
    kati

    RăspundețiȘtergere