sâmbătă, 17 noiembrie 2012

am tam tiri ram bam bam


Pui mana pe o carte din teatru... o rasfoiesti... si... am tam tiri ram, bam bam! :) 
Inca o carte care vobeste cu mine... :))) Sa-ti vorbeasca o carte e una, sa se apuce si cuvintele din carte sa-ti vorbeasca... e alta... un cuvant rostind cuvinte... da, se poate! Se poate orice, pe cuvant de elf...  :)

"Ce ti-a lasat strabunul din strabun,
Ca sa-l posezi, castiga-l iara," 

Goethe, FAUST

"A gasi cu mijloace proprii, independent de inaintasi, fara a sti de ei, ceea ce unii ganditori au gasit inaintea noastra este un lucru de mare valoare si folos. Pentru ca ceea ce este gandit de tine insuti intelegi mult mai temeinic decat ceea ce este invatat, si dobandesti in mod nesperat confirmarea data de o autoritate straina, recunoscuta, atunci cand intalnesti ulterior la inaintasi ceea ce ai descoperit, astfel castigi increderea si perseverenta de a te apara de orice obiectie. 

Dimpotriva, daca gasesti ceva mai intai in carti, iar apoi ajungi la acelasi rezultat prin gandire proprie, atunci nu stii niciodata exact daca ai gandit si judecat tu insuti asa si daca nu cumva nu ai facut decat sa repeti vorbele si sentimentele cele dinainte. De aici se trage insa o mare diferenta in ceea ce priveste certitudinea despre un lucru, pentru ca in ultimul caz s-ar putea ca la urma urmei sa te inseli impreuna cu acei inaintasi prin pre-ocupare; dupa cum apa o porneste lesne pe firul pe care a mai curs. 

Daca doi oameni calculeaza fiecare in parte ceva si obtin acelasi rezultat, atunci acesta este sigur; ceea ce nu se intampla daca socoteala unuia nu a fost decat revazuta de cel de-al doilea." - Scrieri despre filosofie si religie, A. Schopenhauer

Na, ce am scris eu zilele trecute pe o carte:

"De ce vin cartile la mine doar DUPA ce m-am prins cum sta treaba? 
Ca altfel nu le-as intelege?! :) "

Adica... DA! 
Am  tam tiri ram, bam bam!
Sau "Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim". 

Cartea ca si cartea, cuvantul ca si cuvantul... dar energia lor ... pe aia daca o prinzi... 
"tusti intr-o lume paralela, care, deoarece e paralela, poate fi si ideala. Pentru ca acolo nu exista nici vrajba nici intristare si te poti intalni cu cineva care sa te invete salturi abstracte... de la o paralela la o alta paralela si asta doar intr-o clipa: tusti!" Si daca vreti sa aflati mai multe, sa faceti bine sa veniti sa vedeti one-woman-show-ul sau mai bine zis una-poveste-actrita... Am tam tiri ram... bam bam! :)

Da! Sunt printre oameni un om binecuvantat!

Ca fiecare, de altfel... 

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu