sâmbătă, 19 noiembrie 2011

when there is reason...


Se pare ca pana luni mai am ceva timp, asa ca continui sa ma lamuresc pe mine si pe cei care au nevoie de aceste lamuriri:

Cred ca se intelege destul de clar ca am ceva de rezolvat la mine prin intermediul oamenilor si tuturor fiintelor din jurul meu. Cei care considera ca aceste informatii, citate, ganduri, poze etc nu le sunt pe plac, au libertatea de a alege sa plece. Asta, desigur, in cazul in care au invatat ca liberul arbitru nu le-a fost dat nici pentru a judeca, nici pentru a critica, nici pentru a arunca cu pietre sau a scuipa- ci pentru A ALEGE!

Nu am niciun fel de probleme cu cei care isi exprima aici opinia (mai ales cand comment-ul a fost automat selectat la SPAM si i-am dat eu unda verde). Dovada clara ca intamplarea e mai desteapta decat mine si ar fi fost mai bine pentru mine sa am incredere in ea si sa o las asa...

Greata trece cu lamaie si mai greu cand iti vezi propriile flegme scuipate peste tot in jurul tau :)

'Principiul oglinzii mai are un aspect interesant : pe lângă faptul că în jurul tău se află persoane ce manifestă trăsături asemănătoare neasumate încă de tine, pe care le poţi conştientiza observându-i pe ei, vei atrage în câmpul experienţei tale şi persoane ce manifestă trăsături total opuse celor manifestate predominant de tine. Cum spunea Neale Donald Walsch, autorul “Conversaţiilor cu Dumnezeu” :

“Imediat ce decizi cine şi ce eşti, tot ceea ce nu eşti va apare în viaţa ta”.

Va fi un alt tip de oglindă – una în care vezi ceea ce tu nu vrei să manifeşti (de fapt nu alegi să manifeşti pentru că ştii că nu îţi este de folos). Şi te foloseşti de ea pentru a-ţi întări şi mai mult propria stare de a fi.'

preluat de AICI



6 comentarii:

  1. Am mai întâlnit de câteva ori ideea că avem parte tocmai de oamenii de care avem nevoie, am si cateva amintiri, experiente care pot sprijini aceasta idee. Mă gândesc în special la perioada în care am avut colegi de cameră, fiind silit de împrejurări să mă potrivesc cu diverse caractere. Unii mă enervau şi nu înţelegeam de ce mi se întâmplă asta, însă în acelaşi timp am remarcat la ei anumite calităţi care mie îmi lipseau, culmea! Astfel că a prins contur ideea ca fiecare om te invata ceva sau este o ocazie sa inveti ceva... dar mai am de reflectat la asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord, Radu, asa este, eu cred ca oricine ne intersecteaza drumul si calea nu apare intamplator. :) Dar am sa mai reflectez si eu in pauza care vine, observ ca am nevoie mare de pauza asta :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu vad ce ar fi atat de rau sa iti conturezi cat mai ferm o identitate de tine si sa ti-o sustii in mod narcisist la nevoie, in caz de stress.

    Desigur ca, in afara narcisismului comun intalnit la mai toata lumea, exista, la unele persoane, si un narcisism de nivel patologic care le poate influenta negativ comportamentul daca il manifesta exagerat tot timpul si in legatura cu toate, riscul cel mai concret nefiind acela de a-l supara cumva pe D-zeu, deoarece El este in general considerat o entitate generoasa si destul de echilibrat impartiala in legatura cu progeniturile sale, oamenii, ci riscul fiind ca acesti oameni sa ajunga ori in colimatorul d-lui Oliver Stone care va face filme larg educative pt. publicul larg despre ei, portretizati ca eroi negativi de tip "villain corupt", ca de exemplu dl. Gordon Gekko, portretizat de dl. Michael Douglas in Wall Street, ori chiar in colimatorul justitiei reale care ii va azvarli direct in inchisoare, cum stim deja din cazul d-lui Jeffrey Skilling de la fosta companie Enron, cea de dinainte de Cadere.

    http://www.youtube.com/watch?v=vscG3k91s58

    http://www.youtube.com/watch?v=CtEb8bJZ1vE

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei care aspira, cat sunt in viata, la starea sau conditia de gratie de dinainte de Caderea originara (din Paradis, la a carui una din versiunile contemporane am sa dau link mai jos), sunt, dupa parerea mea TOTAL nerealisti atat fata de bunul D-zeu, cat si fata de respectul pe care ar fi frumos sa il avem fata de El, la acelasi nivel pe care trebuie sa il respectam pe dl. Attorney General al SUA, daca facem parte din diaspora de acolo, sau pe dl. Director General Tor-Aksel Busch, seful autoritatii de tip Procuratura de aici unde sunt eu, sau pe d-na Procuror General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, acolo unde se afla inca majoritatea celor care vorbesc limba romana in aceste zile.

    http://www.youtube.com/watch?v=UdRJETlJBNw

    RăspundețiȘtergere
  5. Simt ca cineva a reusit sa te supere.Astept sa te intorci...cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ionut, va trece, trece, a trecut!!!
    la buna re-auzire. :)

    RăspundețiȘtergere