miercuri, 30 noiembrie 2011

update: rugaminte (Prislop, 28 nov 2011)


Vreau eu pauza, dar nu se poate. Deocamdata! :)

Nu stiu cum sa va spun ce vreau sa va spun, mai ales ca am fost acolo si nu inteleg de ce nu am intrebat sau macar nu am facut tot posibilul sa aflu. :)


Dupa cum v-ati dat seama din postarea anterioara, astazi am fost la Prislop. Normal ca trebuia iar sa se intample ceva, pentru ca locul acela e un loc cu totul special. De data asta chiar nu am habar cum voi reusi sa fiu cat mai explicita, dar am sa incerc:

TREBUIE sa AFLU cine este Parintele care a participat la slujba comemorarii Parintelui Arsenie Boca, care era imbracat in verde, nu mai stiu daca era singurul sau mai era inca un alt Parinte in verde si care la un moment dat a vorbit foarte putin intr-o limba, cred, slava. Eu am crezut ca e rusa dar prietena cu care am fost zice ca nu era rusa. :) Na, va dati seama ca se prea poate sa ma insel, mai ales cand creierul meu vrea sa auda limba asta peste tot! :)

Si a stat in partea stanga a altarului, imbracat tot in verde, cu parul alb si cu o privire treaza si... ESTE FOARTE IMPORTANT pentru mine sa aflu cine este, nu ma intrebati de ce, ca deocamdata NU STIU raspunsul.

Desigur ca daca stiam ca asta o sa ma macine atat de intens as fi facut ceva mai mult decat sa ma bucur ca, in multimea aia de oameni, fix inainte sa plecam, l-am vazut coborand de la mormantul Parintelui si am alergat la el, nu stiu de ce... Si au mai alergat si altii si-l rugau sa-i binecuvinteze. :)

Caut, citesc articolele scrise dar nu gasesc nicaieri raspunsul. Adica, daca i-as vedea poza SIGUR l-as recunoaste, dar nu au postat astia nici o poza cu slujba care a avut loc astazi si ... nu stiu de ce este atat de important pentru mine sa aflu! Nu stiu de ce m-a izbit in suflet o dorinta aproape sfasietoare ca eu TREBUIE sa vorbesc cu acest Parinte.

Va rog din suflet, daca puteti cumva sa ma ajutati- nu stiu CUM, habar nu am CUM... v-as fi vesnic recunoscatoare. Asta in cazul in care sunteti 'detectivi' priceputi, ca altfel nu-mi explic cum pot sa aflu cine este. Adica, STIU, e de-ajuns sa-mi doresc, mai ales ca mi-am dorit atat de mult sa-l revad inainte sa plec de acolo si ... S-A INTAMPLAT!


"Verdele
este purtat în unele părţi la Înălţarea Sfintei Cruci. În zona carpato-rusă verdele se poartă de la Rusalii la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, precum şi în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim. În unele locuri se poartă verde pentru prăznuirile proorocilor şi îngerilor"

Hai ca-i dau unda verde postarii cu risul de a parea... asa, un fel de alien :)))

UPDATE:

"Luni, 28 noiembrie 2011, s-au împlinit 22 de ani de la mutarea la Domnul a părintelui protosinghel Arsenie Boca. La Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde se află mormântul acestuia, a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii. Slujba a fost săvârşită de către IPS Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, alături de care au slujit Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Daniil, Episcopul ortodox român al Episcopiei Dacia Felix, Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, şi un sobor impresionant de peste o sută de preoţi. Printre slujitori au fost prezenţi stareţi, profesori de teologie, consilieri eparhiali şi câţiva preoţi veniţi din Serbia" - preluat de AICI.

Deci, se prea poate ca Parintele pe care il caut eu sa fie din Serbia... :)

2 comentarii:

  1. un site ofera niste date de contact:

    http://www.tourmanager.ro/turism/manastiri/destinatii-turistice/manastiri-romania/manastirea-prislop


    sper sa fie utile

    poate mai mergi o data :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, Radu, din toata inima. Da, de mers as merge chiar astazi acolo, numai ca se prea poate ca PArintele sa fi fost grec sau rus etc. Vezi tu, chiara tunci cand a grait propozitia aia, int-o alta limba, s-au gandit doua tanti sa se certe intre ele ca se imping si am ratat momentul. S-a dus, cum s-ar zice...! Dar daca trebuie sa fac un drum pana in grecia sau rusia... cu atat mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere