duminică, 13 noiembrie 2011

Salvati Rosia Montana!






Nu am sa vorbesc prea mult aici despre iubirea de neam, de stramosi si de patrie. A facut-o deja mult mai bine Gheorghita Coser AICI. Si nici n-am sa arat cu degetul spre acei semeni ai nostri care judeca la fiecare ceas frumusetile acestui pamant, pentru ca majoritatea dintre ei nu au fost nici in Delta Dunarii, nici la Sarmisegetusa, nici la Prislop, nici la Sambata, nici in Apuseni, nici in Retezat etc. Asa ca, m-as obosi de pomana. Mai ales cand semenul se gandeste doar la aspectul material si mai putin la credinta acestui popor, basca, chiar o judeca pe baba desculta si murdara pe picioare care se roaga in biserica (a lui Tutea) pentru ca miroase a iarna.
Duc si eu la randul meu luptele mele aici si ar fi nedrept sa nu recunosc ca m-am gandit de mai multe ori sa plec din tara. Dar de cele mai multe ori am avut rani deschise pe suflet, nu am aruncat cu cuvinte grele si nu am umblat printre oameni 'dand din deget', asa cum poate fac altii, dar le e cam greu sa se priveasca de-o vreme in oglinda magica.


Acum insa nu se mai poate sa stam cu ochiul plecat si sa ne scarpinam la tampla. Trebuie sa facem ceva. TREBUIE, dragii mei, sa ne informam apoi sa luam atitudine si daca e cazul chiar sa iesim in strada. TREBUIE!

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,

În care te-adânciră barbarii de tirani!

Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,

La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!




SALVATI ROSIA MONTANA!

http://www.rosiamontana.net/

4 comentarii:

  1. 1. Eu cred ca daca m-am nascut aici, nu degeaba s-a intamplat asta. Poate ca e mediul cel mai bun pentru ca eu sa invat ceea ce am de invatat. Poate ca scopul sufletelor noastre nu este sa ne imbuibam cu de toate si sa ne laudam cu asta, poate ca sufletul nostru are alt fel de placeri, mult mai profunde si mai intense. Dar noi nu stim ce ne dorim cu adevarat de la viata.
    2. Sa stii ca m-am gandit si eu la o actiune foarte asemanatoare cu ideea ta de... revolta. Dar nu e inca suficient de clar in mintea mea cam cum sa fie si am amanat, ca de obicei. Dar daca pana si tu esti de aceasta parere, inseamna ca trebuie, intr-adevar, sa facem ceva. Nu stiu ce, dar trebuie sa facem. Poate ca blogurile astea pot fi folosite si altfel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu cred la fel, Mircea. Si chiar si atunci cand imi pierd credinta si vreau sa fentez, imi dau seama ca tot aici, spre directia aceasta ma trage sufletul. Rudolf Steiner vorbea despre evolutia fiecarei tari, in functie de gradul de spiritualitate care se desfasoara pe acel pamant. Roamania a fost numita Gradina Maicii Dommnului. Si nu cred ca intamplator 'gradina'. Asa ca, nu pot sa stau si de data asta si sa nu au nici o reactie, mai ales ca eu am fost prin zona, nu chiar in rosia montana dar foarte aproape si aveam senzatie ca pe taramul acela misuna si miroase a ingeri. E ca un rai acolo, ma doare inima gandind ca astia vor sa arunce cu cianura si fraieresc compatriotii si ii ademenesc cu 'ochiul dracului'. Bogatia acestui pamant e frumusetea cu care a inzestrat-o Dumnezeu. Nu se poate sa nu facem nimic, eu nu indemn la violenta, din contra. Sa nu uitam ca cei din cluj s-au jucat 'tara tara vrem ostasi!, au imporovizatsituatii dar nu au aruncat cu nimic in cei care ii ridicau si nici nu au spart nimic prin zona. Despre asta e vorba... a sta demn in picioare si a-ti folosi cu cap dreptul de a te exprima si a reactiona!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost acolo si cred ca doar printr-o minune putem sa salvam acel colt de rai.Imi pare rau ca nu pot sa fiu mai optimist dar nu mai am de unde sa-mi trag seva optimista.Putem doar sa speram ca cei care pot sa schimbe ceva...sa nu abandoneze lupta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Heei, eu vad cu ochii mei multe minuni zilele acestea (dar nu numai). Sa nu-ti pierzi speranta, nici optimismul. Caci cu asta putem schimba multe. Crede-ma! :) Cei care pot sa schimbe ceva suntem chiar noi!

    RăspundețiȘtergere