sâmbătă, 19 noiembrie 2011

mirror mirror on the wall...

O ultima precizare: (imprumutata de la Oreste):

"ACEST BLOG SE COMPORTA PRECUM O OGLINDA!"

La buna revedere, prieteni dragi! :)

5 comentarii:

  1. Deci e un blog cu interes-scop educativ, iar, fiind facut on-line, deci in mass-media, este, prin urmare, un blog simplu propagandistic sau de tip advertising (care NU e neaparat rau, deloc, sunt doar forme de educatie efectuate, uneori, chiar cu cele mai bune intentii).

    O vreme am crezut ca e din ala exhibitionist, mai interesant, recunosc, pt. mine, in anumite momente.

    Cred ca am fost intial atras de acest blog de citatul din Anton Chekhov (Cehov), care este un autor pentru care eu personal am admiratie si respect...desi, din pacate, dupa cate am observat, parerea lui nu e prea proeminenta in ultimile postari, care par mai mult a fi dedicate promovarii ideilor, (deoarece nu le-am investigat indeajuns ca sa le pot numi chiar pareri sau opinii), ale unui anumit Oreste, care, la randul sau, e doar un individ oarecare, ca mine sau ca tine, despre care, la nivel global, din pacate sau din fericire, nu stie mai nimeni nimic, in nici un caz la nivelul la care se stie si va continua sa se stie despre Cehov.

    Dupa parerea mea, in ceea ce priveste ETICA blogurilor de tip educativ, mie mi se pare cu totul dilematic sau problematic, de a asocia numele unor indivizi necunoscuti, chiar daca ii consideri talentati cunoscandu-i mai bine si avand deci posibilitatea de a-i evalua tu valoric, ca blogger educativ, si de a-i determina demni de promovat global prin internet pe un blog, repet, cu scop-intentie educativa, (si nu doar sociala de relaxare personala cum ar fi un simplu blog de tip exhibitionist), cu numele unor indivizi mult mai larg recunoscuti si global reputabili, cum ar fi Anton Checkhov, daca nu insotesti aceasta asociere de ARGUMENTE clare, inteligibile unei audiente globale medii, care sa demonstreze de ce asociezi tu, ca blogger educativ, numele unui necunoscut cu numele lui Checkhov pe blogul tau.

    Disclaimer: asta este, desigur parerea mea personala, si eu nu functionez sambata in functia mea de loctiitor temporar, la nevoie, de Cenzor Global, (cand acesta are alte treburi si are nevoie de mine sa-i tin locul), functie de altfel voluntara si neretribuita si cu nici un deosebit conflict de interes specific particular semnificativ, drept care isi permite sa ridice probleme teoretice de tip etic din timp in timp pt. altii de luat in consideratie, daca doresc, sau daca li se pare interesant, sau folositor.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) ma tavalesc!

    Lumea ca oglinda in care te reflectezi nu e ideea lui Oreste, baiete. Mie mi-a placut cum a formulat Oreste cu umor aceasta idee pe care o regasim in multe scrieri, in filosifie, in Hesse etc. Pune mana si citeste, baiete, inainte de a trage concluzii din astea care chiar nu folosesc NIMANUI.

    Nu am sa te conving eu cine e Oreste. Ai sa te convingi singur cand va merge si la tine butonul PLAY.

    :)))))))))))))))))
    ma tavalesc!!!!!!!

    "Omul va deveni mai bun cand o sa-i aratati cum este el in realitate" A.P. CEHOV (desigur, e scoasa din context, hahaha)

    TOate cele bune, mai... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. NU am zis ca ideea despre oglinda e a lui Oreste. Am remarcat doar ca abia acum mi-am dat seama ca blogul tau este in principal unul cu scop educativ si nu unul in principal exhibitionist, si mi-am ridicat singur o problema de etica in legatura cu blogurile de tip educativ, luand exemplul promovarii tale a necunoscutului Oreste, doar pt. ca mi-a fost la indemana ca doar la el te tot referi in ultimele posturi.

    2. Totusi, eu ma bucur de reactia ta, deoarece parerea mea este ca probabil este adevarat ce a opinat textierul Aurel Felea pe muzica compozitorului Gelu Solomonescu, "Nu-ti sade bine cand plangi,[...] esti mai frumoasa cand razi", (mai ales in legatura cu persoanele de sex feminin).

    http://www.youtube.com/watch?v=3C9fbqk02Kw

    RăspundețiȘtergere
  4. of, Rudolf, suntem diferiti si vedem lucrurile altfel, dar astea nu inseamna ca nu putem sa ne acceptam asa cum suntem, caci, cum bine se vede, avem cu totii inca mult de lucru in primul rand la noi insine si ar fi pacat sa nu invatam unii de la altii. Asa este, ai mare dreptate, suntem cu totii mult mai frumosi cand radem, dar ca sa putem face asta CU ADEVARAT unii trecem mai intai prin chin si suferinte. Eu cred ca ai intuit foarte bine 'lupta' mea cu mine: chiar vreau sa scap de 'pacatoasa' pe care o car in spate de cand m-am nascut, de cea vesnic nemultumita, vesnic smiorcaita si sa ma ridic pe doua picioare si sa ma bucur si sa-mi permit sa fiu fericita, indiferent ce mi se intampla. :) Sa ai o seara frumoasa si linistita si iarta-ma daca ti-am gresit cu ceva

    RăspundețiȘtergere
  5. haha, imi place greseala aia a mea: te 'reflectezi' :))))

    RăspundețiȘtergere