vineri, 18 noiembrie 2011

incercarile care au ROSTUL LAMURIRII



Nu ma lasa sufletul sa plec inainte de a mai posta urmatoarele:
(cine are urechi de auzit, SA AUDA):

"Cei inclinati spre Dumnezeu, in incercarile care au rostul lamuririi, uneori ca prin foc se purifica..."

"In ordinea religioasa (adica a atarnarii noastre de Fiinta Suprema) Adevarul e neasemanat mai mult decat in ordinea fizica a existentei. Aici, pe pamant, Adevarul e concordanta, evidenta, pe cand in ordinea religioasa Adevarul devine Fiinta activa, capabil sa ridice sufletul la alt nivel de existenta."

"Pacatele sunt infrangerile morale ale omului si biruintele sugestiv demonice asupra ratiunii si vointei omenesti."

"In concret noi suntem o sinteza intre vremelnicie si eternitate, intre materie si spirit; iar aceasta sinteza se afla intr-o continua tensiune, intr-un continuu dialog"

"Cand a vrut Dumnezeu sa pedepseasca semetia turnului din Babilon, a amestecat limbile oamenilor incat de atunci orice neintelegere intre oameni se cheama babilonie, zapaceala totala, 'marele Babilon' si da a se intelege ca din el lipseste Dumnezeu sau a fost izgonit.'

"Toate intamplarile si imprejurarile prin care trecem intr-o viata, multe de nu mai seamana o zi cu alta, printre alte rosturi il au si pe acesta: sa vadeasca, sa scoata la iveala cele sadite in ascunsul omului. Si fiindca in om sunt doua inclinari: una catre Dumnezeu si alta catre sine- impotriva lui Dumnezeu- incercarile si ispitele pun omul fie intr-o valoare fie intr-o negatie."

"Caci cugetul nostru cand ne mustra pentru pacatele noastre, sa stiti ca e glasul lui Dumnezeu in noi."

Parintele Arsenie Boca

'CRED, DOAMNE, AJUTA NECREDINTEI MELE.'

8 comentarii:

  1. 1. Eu sa stii ca cu chestia aia despre inclinarea catre sine fiind automat opusa inclinarii catre D-zeu, eu nu sunt de acord, desi e probabil ca acel citat sa fie scos dintr-un clontext posibil clarificator mai larg.

    2. Iar poza este de-a dreptul angoasant de deprimanta ca viziune fata de un personaj de sex feminin mai ales. Hai, nu zic ca as prefera neaparat pozele alea proletcultiste cu femeia vesela in uzina de manufacturat munitii de razboi antiimperialist sau anticomunist, (depinzand de tara de origine), (desi adevarul e ca-mi cam plac si pozele alea, mai ales ca sunt asa de optimiste !), dar totusi, zau, o femeie ghemuita intr-un colt, si inca si cu fata ascunsa, de parca i-ar fi rusine, chiar daca o fi un colt de sub o cruce, si care parca plange, sau parca se simte excesiv si nejustificat de vinovata de ceva, (dupa cum mi se pare mie), eu nu prea suport sa vad. Ca prea arata a femeie care sufera totusi, si inca cam nejustificat sau incongruent, ca parca e totusi in costum de gimnasta, sau de balerina, adica de sportiva. Si practicarea oricarui sport are o etica si o masura a lui proprie. Nu cred ca e o poza etic educativa pentru tanara generatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Nu e etic educativa, zic eu, INCLUSIV pt. tanara generatie cu preferinte religioase de tip crestin, la care m-am gandit din cauza ca aparea si crucea aia propagandistica proeminenta in aceasta poza. Zau asa.

    Desigur, daca ai comunica cu niste delincvente si delincventi juvenili, mai altfel s-ar pune problema, dar impresia mea e ca acel grup de persoane nu statea neaparat in atentia ta cand ai postat aceasta poza.

    RăspundețiȘtergere
  3. P.P.S. Si desigur, deoarece tu te vei refugia in tacere acum o vreme, o sa iasa iar ca sunt eu ala raul care nu lasa pe nimeni sa leneveasca nici macar o clipa, si care ii indeamna pe diversii blogeri care posteaza poze care nu-mi plac mie personal, in mod sadic cu biciul, sa traga la galere in continuare, cu scopul tiranic de a-i pune la efortul total inutil si real istovitor de a incerca sa ma combata, sau sa ma convinga, sau sa ma alunge, sau, mai rar, dar posibil, sa-mi planga de mila, ca eu oricum nu am cum sa inteleg ce vor sa-mi zica, iar de dat google-translate de la limba "arta abstracta" la limba "concreta comuna" de obicei mi-e lene sa dau, mai ales in afara serviciului.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=z_Rc3d_51jY&feature=share

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti ff tare ! Chiar ca ai reusit sa gasesti metoda optima de a ma goni definitiv de pe blogul tau: punerea de linkuri sau clipuri din filme yukky (adica gretoase) dintr-o serie chiar mai joasa decat B, care pe mine personal ma zgarie pe nervi la fel de rau sau chiar mai rau decat manelele pe hoardele care se vaita peste tot despre ele !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa-ti dau inca un raspuns, pentru ca ma simt nevoita sa-ti spun ca ceea ce vezi tu NU E LA FEL cu ceea ce vad eu. Iar eu, SINCER, nu vad niciun fel de problema in asta. :)

    Incerc sa subliniez ca acelasi lucru este perceput diferit de mai multi oameni si e firesc sa fie asa. Imi pare sincer rau ca te deprima poza, eu chiar as alege sa nu mai merg intr-un loc care ma deprima, dar asta de abia dupa ce m-as analiza suficient de bine pentru a afla daca problema nu e cumva la/in mine. :)

    Eu am vazut in aceasta poza o fiinta care se ghemuieste, se 'miceste' pentru a intra in simetrie cu acea axa verticala :) Cum in crestinism nu prea te poti 'mici' pana nu te intorci la tine, la neputintele tale inainte de a-i judeca pe ceilalti din jurul tau, eu asa am vazut aceasta poza:

    o intoarcere catre sine in lumina (crucii) care 'lumineaza-n intuneric'. :) Mie mi s-a parut foarte frumoasa si tainica.

    Inteleg si respect opinia ta si imi pare sincer rau ca poza te deprima. Dar asta e strict problema ta de perceptie, dragul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu iti multumesc pentru tot

    RăspundețiȘtergere