miercuri, 9 noiembrie 2011

if not...



Ce-mi reamintesc, involuntar, cei din jurul meu (recunosc, SINCER, ca aveam mare nevoie sa aud toate astea):

"Nu exista nu pot, exista numai nu vreau."

"Cunosc faptele tale: tu nu esti nici rece, nici fierbinte! O! De-ai fi rece sau fierbinte! Dar fiindca tu nu esti nici rece, nici fierbinte, ci caldut, de aceea te voi scuipa din gura Mea"

"Unul din pacatele cele mai mari este dorinta fapturii de a-l imita pe Faptuitor duminica, "adica a sta în nemiscare", a se odih­ni. Faptura trebuie sa fie întru devenire permanenta." C. Noica

"Daca ai prietenie in tine, ajungi intr-un mediu in care prietenia predomina, daca ai dusmanie, vei ajunge intr-un mediu in care toti se dusmanesc."
krypton - fara teama

Asculta mai multe audio diverse

Sa nu ma intelegi gresit ascultand acest cantec, eu am o slabiciune pentru Krypton de cand au scos 'Lanturile'. Nu cred ca lumea din jur este ostila si plina de primejdii, cred doar ca uneori alegem mult prea usor sa cadem in cate o capcana. Cred ca problema e la noi toti. Suntem slabi si arareori starea de pace ne e mai importanta decat dreptatea...

krypton - Azi in mine fiara a murit # Maria-Ta # Cosmarul # Iluzia si panica


Nu am marit eu anumite pasaje... Asa am aparut ele cand le-am dat liber la postare si nu reusesc sa le micsorez... :) asa ca, le las asa, daca asa vor ele sa fie!

4 comentarii:

  1. Ce frumos...te imbratisez si sunt mereu cu ochii pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. intotdeauna ma faci sa zambesc cu ochii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti plina de surprize pentru mine azi! In primul rand am dat de citatul cu rece-fierbinte si caldut (al doilea citat), pe care il citisem undeva, dar nu mai tin minte unde (in Biblie, cred). E un citat care m-a impresionat si m-a ajutat sa inteleg ca nu exista bine sau rau, important e sa existe emotii puternice. Da-mi voie sa-l folosesc pe blogul meu.
    A doua surpriza a fost cand am citit ceva cu o exprimare greoaie care mi s-a parut cunoscuta. Era exprimarea mea. M-a surprins!
    A treia surpriza a fost Krypton. Ciudat, dar nu cunosteam grupul, probabil ca au cantat intr-un timp in care pentru mine nu exista altceva in afara de AC-DC (o perioada de criza a idealurilor, in care am reusit, in cativa ani sa elimin multe idei preconcepute si idealuri false).

    RăspundețiȘtergere
  4. :) si pentru mine sunt la fel, crede-ma! :))) Eu ma gandeam ca citatul se refera la alegerile noastre, la a fi cu piciorul in doua barci si a face pe niznaiu, adica, nici in barca fierbinte, nici in cea rece. Ma tot gandesc la cuvintele PAr. Arsenie Papacioc "CE N-AI STIUT?" Adica, cred ca STIM foarte bine cand o luam prin cucuruz, dar e mai comod sa gasim diverse cai de scapare decat sa ne indreptam. Si cu viclenia asta am eu o problema si cred ca de aceea zicea Noica ca caldutii astia sunt cei mai periculosi. Si eu am ajuns sa cred la fel.
    Krypton a ajuns la mine cand eram 'adolescent miop' si cand umblam cu trupa de rockeri a fratelui meu, de la care, pare-se, am invata enorm de multe. :) Albumul 'lanturi' mi-a intrat inca de pe atunci la suflet.
    Am trecut aici citatul tau cu link direct spre blog, pentru ca mi se pare absolut o minune cum vorbiti voi, majoritatea, fix acum, in aceasta perioada, despre ce ma macina pe mine. Dar nu a fost mereu asa? :)

    RăspundețiȘtergere