joi, 10 noiembrie 2011

dar fara aceasta...

Si raspunsul vine de peste tot... doar pentru ca il cauti sau stii la care usa sa bati pentru ajutor. Sau pentru ca l-ai cerut? :)

"E greu sa accepti moartea egoului, dar fara aceasta moarte noi nu putem sa mergem mai departe"








6 comentarii:

  1. Eu am o presupunere: egoul nu va muri niciodata si nici nu e sortit mortii. Isi va pierde doar rolul de conducator al nostru, fiind inlocuit de ceva ce acum doar simtim ca exista. Eu cred ca si egoul e util la ceva, daca a fost construit. Poate ca va fi upgradat, cine stie?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu va muri, va disparea. La un anume moment dat- Hopefully :) Sigur ca e util, nu-i neaga nimeni 'treapta'. Ideea e sa nu ne poticnim si sa-i acceptam prea mult 'dictatura':)) Eu continui sa cred ca acol unde incepe Iubirea, incepe sa-si piarda conturul domnul Ego. Desigur, nu iubirea de sine (dar asta stiai, mi le reamintesc mie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. moarte simbolica, cum bine spunea Oreste :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne fereste sa dispara ego-ul ! Ce, ati innebunit cu totul ? Eu n-am putut sa aud ce zicea ala din clip ca desi am apasat pe "play" nu s-a miscat nimic. Dar numai si dupa mutra lui din poza pot sa-mi dau seama ca nu are rost sa-l bagi in seama, mai ales daca zicea cumva vreo gogomanie ca asta. (Daca cumva zicea invers, inseamna ca n-o zicea destul de competent sau clar ca sa se inteleaga despre ce era vorba.)

    Ego-ul este un cuvant abstract care reprezinta un fel de etaj structural arhitectural de constructie locuita care nu poate lipsi absolut niciodata, indiferent cate etaje are cladirea respectiva sau cine e locatarul principal, prin definitie, deoarece este etajul Parter, care include si partea superioara a fundatiei. ASTA ar mai lipsi, sa se deseneze planuri-idei de case/castele/camine pentru oameni adevarati care sa nu contina Parterul ! (Artistii profesionisti si amatori in exercitiul functiunii capata derogare.)

    Vad ca Mircea Vladut, care e totusi inginer de meserie si-a cam dat seama ca e o idee total utopica.

    (raportorul informativ catre controlorul de calitate al constructiilor de cladiri habitabile umane)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum ma intristezi, Rudolf.

    'Ala' are un nume si din intamplare 'ala' pe mine m-a ajutat foarte mult. Iar daca mutra lui nu iti place, nu ai decat sa te muti acolo unde te simtiti tu bine, si asta inainte de a arunca cu pietre. Aici ai voie sa gandesti contradictoriu, sa te exprimi, dar Nu sa arunci cu piatra. Te rog eu mult. Iti respect parea,dar hai sa ne purtam civilizat si sa vorbim asa cum se cuvine. Gadurile si cuvintele au o mare forta si ar fi bine sa tinem cont de asta, atata cat ne duce pe noi capul. Nu pot sa ingadui ca cineva aici, 'pe teritoriul' meu, sa dea cu pietre, nici in Oreste, nici in tine, nici in altii. Un minim efort de autocontrol, te rog mult.

    Eu am dat play si la mine merge. Hmmmm :)

    REPET: e vorba despre o moarte SIMBOLICA! Mi se pare ca nu e prima data cand arunci cu vorbe inainte de a citi ATENT sau macar de a face acest efort.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Imi cer scuze pt. superficialitatea reala caracteristica mie de care dau mereu dovada cand ma uit in mod "evaluator" la diversi barbati. Nu fac asa ceva, de obicei, in legatura cu femeile si este, in principal, un "defect" de orientare sexuala, barbatii fiind de obicei automat si instantaneu triati in mod evaluator de mine dupa felul cum arata in faza 1 de evaluare. Daca arata bine, pot sa trec mai linistit si mai obiectiv si la faza ulterioare de evaluare mai profunda a "sufletului" lor, si, eventual, daca chiar as putea fi interesat de o relatie mai profunda, si a ceea ce le poate umbla prin minte, mai mult in mod preventiv, ca sa nu dau cumva peste un nebun la mine-n apartament. Dau vina pe mama Natura pentru asta, nu pe bunul D-zeu.

    2. Pai chiar si simbolica, "moartea" tot "moarte" sau "distrugere" este, si eu sunt ABSOLUT si in mod RIGID si DE NECLINTIT aparator si protector al acestui etaj de sprijin existential de baza pentru sanatatea oricarui om, exact cum am spus, PARTERUL care contine si stratul superior al FUNDATIEI. Cine intelege Ego-ul altfel este, dupa parerea mea, un lenes intelectual inca si mai mare decat mine, ceea ce pe mine ma dispera ca posibila prognoza, iar cine il intelege corect, insa vrea/viseaza sa il faca sa dispara definitiv, sa il omoare, chiar si simbolic, este, dupa parerea mea sincera, un posibil terorist motivat politic potential periculos, mai ales daca are inclinatie de educator/sfatuitor de oameni reali. In legatura cu asta NU glumesc de loc.

    (ATENTIE ! NU il acuz de asemenea inclinatii sau motivatii pe barbatul din acest videoclip pana nu il examinez eu personal vorbind. Habar n-am cum il cheama, ca altfel poate as incerca sa-l gasesc pe YouTube intr-un videoclip alternativ.)

    RăspundețiȘtergere