miercuri, 2 noiembrie 2011

Adevarul, asprul adevar

Bine ca am aflat si eu de ce ma doare capul:

Trei munti ai cunoasterii pe capul unui filosof

Exista aici o abilitate de a citi intelesurile spirituale din obiectele concrete. Mai multe aspecte diferite pot fi combinate intr-un rezultat cu adevarat intelept. A fi capabil sa treci dincolo de aparente pentru a vedea adevarul unei situatii. A fi capabil sa aduci in realitate adevaruri abstracte. Concentrare asupra unor chestiuni de natura filosofica.

Vezi semnele.

Negativ
Prea multa analiza a lucrurilor si bazarea pe intelect.

2 comentarii:

  1. Desigur, daca domeniul e filozofia, te poti baza pe ce vrei, nu numai pe ratiune, ca e haos acolo, la liber pt. toti sa faca/sa gandeasca/sa simta/sa zica ce-or vrea. Din fericire, majoritatii oamenilor nu le mai pasa de filozofie dupa varsta de 17-18 ani.

    Dar daca e totusi vorba de un domeniu mai direct si concret important pentru bunastarea oamenilor, cred ca trebuie sa iei in seama si importanta ratiunii, mai ales in cazuri mai serioase/grave/de urgenta, ca totusi uite, din cand in cand daca se mai strica trenul de aterizare la cate un avion, si e pacat de sperietura pasagerilor:

    http://www.youtube.com/watch?v=Z7TDXd4t_v4

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult ce spui: 'ca e haos acolo' :)). Experimentez zilele astea pe propria mea piele haosul asta :). Nu neg importanta ratiunii desi cred ca in linkul pe care l-ai postat se subliniaza in primul rand forta de autocontrol si curajul acestui pilot. Oare daca ar fi tinut cont doar de ratiune, nu era normal sa se gandeasca ca aterizand in felul acesta nu are nicio sansa de a-si salva pasagerii? Intreb... Sa ai o zi frumoasa, Rudolph, comentariile tale imi plac mult, crede-ma pe cuvant :)

    RăspundețiȘtergere