joi, 27 ianuarie 2011

Petra

Cand am vazut pentru prima data poze cu locul acesta, inima a inceput sa-mi bata foarte puternic... Parca cineva se hotarase sa-mi demonstreze ca locurile pe care le visez au existat candva pe acest pamant.

"De 600 de ani se crede ca orasul Petra din Iordania este legendar, precum Atlantida si Troia. Petra a fost construita in jurul sec. VI i. Hr. in timpul Imperiului Persan. Din anul 60 i. Hr Petra a fost cucerita si anexata Imperiului Roman. In Petra s-a filmat scena finala din filmele 'Indiana Jones' si 'Ultima Cruciada'. Culorile pietrelor sunt naturale. Nabateotii au construit in Petra un sofisticat sistem hidraulic, cu tunele si camere de apa. Teatrul avea o capacitate de 4000 de locuri. In anul 551 un al doilea cutremur a distrus aproape tot orasul si de atunci Petra nu a mai fost locuit niciodata.






Daca doriti sa alfati mai multe despre aceasta minune a lumii, va invit sa urmariti urmatorul documentar, care a fost preluat de pe: filmedocumentare.



Vizionare placuta, iar apoi noapte buna cu calatorii minunate, care pe unde vrea si pe unde poate :)

P.S. Vreau sa imi reamintesc si eu ce visez, ca de o vreme nu mai stiu pe unde umblu noaptea... :( si simt ca sunt chestii importante!!! Pleaseeee... Multumesc anticipat!

2 comentarii:

  1. superbă Petra... și pe mine m-a fascinat istoria acelui loc. mulțumim pentru filmul documentar, Maria.

    ---
    scurtă notă tehnică - ai ales de câteva zile un nou format de comentarii care este puțin cam greoi de folosit atât pentru postarea cât și pentru vizualizarea lor... mie mi s-a blocat o dată fereastra auxiliară ce trebuie să se deschidă... și apoi textul este minuscul și-i cam greu de citit la corectare sau și cand vrei să citești celelalte comentarii.

    nu știu dacă și alții au aceleași probleme. poate faci un sondaj printtre cititori :)

    RăspundețiȘtergere
  2. haha, gand la gand, Bogdan. hiar aseara am vrut sa schimb setarea comentariilor, dar, fascinata de Petra si cu gandul in alta parte, am uitat! nu mai fac sondajul, ca e clara treaba :)

    ma bucur ca ti-a placut documentarul; mai calatorim putin macar pe aceasta cale, daca tot sunt blocate zborurile cu vremea asta :P

    RăspundețiȘtergere