joi, 17 ianuarie 2013

singura fapta buna care nu poate fi imitata de draci


"Smerenia este singura fapta buna care nu poate fi imitata de draci. (Scara25, 16)

"Omule, ti-am aratat ce este bun si ceea ce cere Dumnezeu de la tine: dreptate, iubire si milostivire si cu smerenie sa mergi inaintea Domnului Dumnezeului Tau" (Miheia 6, 8)

"Spre cine voi cauta, fara numai spre cel smerit si bland, care se cutremura de cuvintele Mele?"

"... oriunde intra mandria intra si ocara, iar gura smeritului cugeta intelepciune." (Prov 11, 12)

"Dumnezeu mandrilor le sta impotriva, iar celor smeriti le da dar" (Isaac 4, 6)

"Chiar daca nu ai dobandit lipsa de patimi, pentru obisnuinta care te stapaneste, daca te afli in vremea iesirii intru adancul smereniei, te vei inalta nu mai putin ca cel fara de patimi, mai presus de nori.  Caci desi comoara celor nepartinitori s-a adunat din toate virtutile, picatura pretioasa a smereniei este mai de pret decat toate." (Filocalia)

"Precum umbra urmeaza trupul, asa smeritei cugetari, mila lui Dumnezeu." (Cuv. 19)

"Multi au capatat mantuirea sufletului fara sa aiba darul proorociei, fara sa aiba semne si minuni, fara sa aiba vedenii si fara sa vada ingeri. Dar fara smerenie, nimeni nu va intra in camara cea cereasca." (Cuv. 25)

"Caci numai calea smereniei este lina si linistita si cu odihna sufleteasca in veacul de acum." (Parintele Ilie Cleopa)

""Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti afla odihna sufletelor voastre. (Mt. 11, 29)

Si daca tot exista atat de multi invatati si 'intelepti' si oameni care vorbesc atat de usor cu ingerii si cu Dumnezeu, si daca tot am fost avertizati ca in aceste vremuri multi proroci vor vorbi in numele Lui insa putini il vor cunoaste pe El... poate ca bine ar fi de observat daca acesti mari maestri si invatatori ne vorbesc cu iubire, blandete si niscai smerenie sau au pe chip doar umbra arogantei si a slavei celei desarte. 

Eu am tot spus ca a pus Dumnezeu un ditamai reflector pe fiecare dintre noi si ca ceea ce continem in interior se vede tot mai clar pe chipul, in ochii si in grimasa fiecaruia. Important e sa nu uitam sa lucram la noi insine, sa ne tinem mintea treaza si sa fim atenti cine in numele cui vorbeste... pentru ca, sincer, e tot mai evident cum ca:  

"Multi chemati, putini alesi!"

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!

Si sa ne amintim esentialul, dragii mei:

"Slugi netrebnice suntem; caci am facut ceea ce trebuia sa facem." :)

Si daca cumva careva se simte ofensat ca a fost numit sluga in 2013 cand, vorba ceea: "nu trebuie nimic!" ...  sa se intrebe pe sine insusi cine in el s-a ofensat. Sigur nu Iubirea din el... pentru ca acolo unde e Iubire, aroganta nu are ce cauta... Iar daca e aroganta, nicio problema... cata vreme omul devine constient de ea si incepe lucrul la gradina sufletului sau. Dar cand se apuca sa-i vindece pe altii, el bolnav fiind... aici avem o problema... :)



Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu