miercuri, 16 ianuarie 2013

as I see it in my dreams...


Un simplu gest de prietenie, de incurajare si de sustinere, chiar si in vis, face ca dimineata sa rasara soarele, desi e iarna si desi, de cateva zile, in sibiu vantul e cam suparat...  

Oare de ce ne incrancenam sa ramanem de neinduplecat? De ce trebuie sa practicam aceleasi jocuri manipulatorii, de ce unii trebuie sa-i umileasca pe altii pentru ca numai in felul acesta simt ca detin controlul si suprematia? De ce in felul acesta?!? Pentru ca in sufletul lor e doar frustrare si razboi... si ce e mai trist e ca nu se dezic in veci pururi de drumul acesta.
 
Cand in viata de zi cu zi agresiunile devin tot mai greu de indurat, in vis- daca inainte de a te duce la somn ai spus o rugaciune din inima pentru cei care te-au agresat- s-ar putea ca cineva drag sa vina langa tine si sa-ti spuna: 

"Nu esti singura. Uite, eu sunt aici, langa tine!"

Asta e doar una dintre puterile rugaciunii... Si uite, desi azi-noapte s-a luat curentul din cauza vantului, astazi e o minune de soare pe strada mea! 

Ar putea fi totul atat de frumos... 
Dar unele momente, clipe si zile nimeni nu le mai poate aduce inapoi. Au trecut si au ramas in noi exact sub infatisarea in care au fost traite... sau ne-au trait ele pe noi...
Ce pacat! Ce pacat ca unii confunda simtul umorului si rasul sanatos cu mitocania, ce pacat ca daca refuzi sa intri in aceste jocuri manipulatorii esti catalogat drept un ciudat si un ne-adaptat! :)

Viata e asa o minune si e atat de frumoasa... 

Dar o minune si mai mare e atunci cand oamenii chiar se intalnesc intr-o conversatie, intr-o privire, intr-un suras, intr-o imbratisare, intr-o mangaiere, intr-o autentica atingere sufleteasca... Restul... restul e vanare de vant... prietene!

Nu vreau sa judec pe nimeni...! Vreau doar sa invat a citi clar si limpede in comportamentul acestor oglinzi, pentru a nu mai repeta la infinit aceleasi greseli si a cadea, astfel iar si iar in aceleasi capcane... Sa ne fie ziua blanda si sa ne intalnim in compasiune, iubire si sufleteasca caldura! AMIN.

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu