luni, 14 ianuarie 2013

gradina secreta- the secret garden


Pesemne ca "gradina secreta" ramane secreta atata vreme cat e "in lucru". 
Cand pomii dau rod si cand omida se transforma in fluture, cand mielul speriat invata in cele din urma sa umble, nu mai ai cum sa-i tii departe de acest secret pe cei dragi... 
Si incet incet, cu ajutorul frumusetii acestei gradini care te incarca si te readuce la esenta, la ceea ce esti cu adevarat, intelegi ca pana si cei mai nesuferiti oameni iti vor deveni, intr-o buna zi, dragi! De ce?! Poate pentru ca stii ca tocmai ei au declansat in tine dorinta de a te refugia cat mai departe de comportamentul lor nesuferit si agresiv intr-un loc secret, aparent mort si uscat... dar care cu rabdare, iubire si multa daruire se transforma in cel mai frumos loc... in cea mai frumoasa gradina.

Intamplator sau nu... Mary trebuie intai de toate sa fie, la randul ei, o rasfatata si o nesuferita. Asta pana intr-o zi, cand se trezeste singura printre straini.
Prima forma de viata de care va fi atrasa in aceasta gradina parasita si moarta va fi, cu siguranta, frumusetea unui crin ascuns printre uscaciuni si buruieni. Intamplator sau nu... intamplator sau nu, Mary nu mai poate sa planga. Intamplator sau nu, prietenii din jurul ei au uitat sa rada. Intamplator sau nu, ea afla si crede ca un univers infinit exista in gatul unui om, care e la fel ca ceilalti pe dinafara, e doar altfel pe dinauntru. 

Daca inchideti intr-o noapte oarecare ochii si in loc de intuneric dati de planete, galaxii, cai lactee si alte nebunii... nu va speriati prea tare! Au mai fost inaintea voastra si alti frumosi nebuni care au trait experienta asta:

"Dara ochiu-nchis afara, inauntru se desteapta..." zice poetul nostru nepereche...

Daca nu ati descoperit inca in voi planete, galaxii, animale, vulturi sau alte 'nebunii' intoarceti-va la gradina sufletului, curatati-o de buruieni si maracini si gasiti crinul cel alb. Ingrijiti-va de el, ajutati-l sa rasara din bezna... O data cu el vor rasari atat de multe alte minunatii! Indrazniti! Si mai ales, incepeti lucrul la gradina secreta... ASTAZI!

Multumesc, Daniel, pentru recomandare!
Si uite-asa, cand te indepartezi, se gaseste mereu cineva care sa te indrume Acasa...
Numai sa fii atent! Antenele sus si... zi magica, roditoare, harnica si buna!
Caci gradina, cu mici exceptii de incurajare venite de Sus, e pururi "in lucru" , probabil pana ne dam ultima suflare...Si, cine stie?! Poate ca si dincolo de aceasta "ultima" suflare... :)

 http://divxonline.biz/drama/4996-the-secret-garden.html

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu