miercuri, 30 ianuarie 2013

Calea ce se parcurge cu ajutorul Inimii


Clar... cartile astea ma iubesc cel putin la fel de mult cat le iubesc eu pe ele... Altfel nu-mi explic cum se tot gaseste cate una- pe care o am de cativa ani in biblioteca- sa apara fix, da fix la momentul cel mai potrivit... Ooofff daca m-ar fi invatat cineva cand eram copil ca se poate trai si in felul acesta... Ce mult mi-ar placea sa existe candva, in societatea asta a noastra, si o astfel de scoala, in care copiii sa invete ca natura, ploaia, cerul, vantul, pamantul, cartea, piatra, iarba stiu sa comunice atat de frumos cu noi daca invatam sa le ascultam, sa le respectam, sa le auzim si bucuria si oftatul si chemarea si durerea...

"Recunoasteti ca Spiritul este cea mai pura forma de energie, iar esenta acelei energii este Iubirea. Si atunci de ce este atat de multa mizerie, disperare si nefericire in lume? Deoarece omenirea a permis psihicului sau fie controlat de Eu, iar Eului i s-a dat voie sa inlature Spiritul."

"A fi natural inseamna sa fim asa cum suntem intr-adevar si nu asa cum altii se asteapta din partea noastra sa fim."

"Iubirea nu pune niciun fel de conditii asupra sa, nici nu cauta ceva la schimb pentru ea insasi, caci, prin daurirea deplinatatii sale, ea nu se epuizeaza, ci se extinde."

"Urmati-va inima, caci ceea ce simtiti este mai aproape de adevar decat ceea ce credeti."

"Cuvintele sunt doar simboluri ce permit sa aiba loc comunicarea de la psihic la psihic si ne dau voie sa intelegem, pe deplin, lumea iluzorie a aparentelor. Insa, cuvintele prezinta imperfectiuni si sunt supuse interpretarii si neintelegerilor. Numai comunicarea de la Spirit la Spirit face posibila perceperea impreuna a Adevaratei lumi."

Calea ce se parcurge cu ajutorul inimii- Calea Iubirii si Armoniei. Nu Calea Inimii, ci Calea care se parcurge cu ajutorul Inimii. Deoarece nu inseamna ca inima trebuie sa dicteze psihicului. Oamenii cu suflet deschis sunt adesea victime ale propriilor emotii si sunt usor vulnerabili. Atunci cand psihicul guverneaza inima, au de castigat Eul si vanitatea personala. Pe Calea ce se parcurge cu ajutorul Inimii, psihicul si inima sunt unite laolalta intr-o unitate plina de armonie, dand nastere unei expresii creative care va rezona si in beneficiul altora. Este o chestiune de echilibru, iar Calea Iubirii si Armoniei reprezinta o armonie in care se poate atinge aceasta stare de echilibru. Pe aceasta Cale, centrul atentiei nu este indreptat asupra destinatiei, ci asupra Caii, asupra calatoriei insesi; nu asupra actiunii de a crede, ci asupra faptului de a face si asupra ideii de a exista.
Calea Iubirii si Armoniei este Calea prin care se indreapta atentia psihicului noastru asupra a ceea ce dorim sa fim in adancul inimii noastre- o expresie a adevaratei noastre esente, prin intermediul lucrurilor obisnuite din viata de zi cu zi- si, facand asta, se traieste experienta ne-obisnuitului. 
Adevarul despre cine suntem- si care este expresia energetica esentiala a Spiritului nostru-  se gaseste in interiorul nostru. Acest lucru functioneaza la fel pentru noi toti. Cunoasterea este inteleasa mai intai de inima si apoi ajunge la psihic, deoarece, acest proces este, la baza, mai degraba unul spiritual, decat unul psihic. Numai prin realizarea legaturilor cu diferitele noastre aspecte, in diferite dimensiuni, pot avea loc intelegerea si recunoasterea."

Keneth Meadows, Spiritul samanic

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu