marți, 29 ianuarie 2013

love likes coincidences sau esti atat cat iubesti!


Credeam ca este un film de dragoste. Si da, este. Dar e mai mult decat atat.Este un film care vorbeste despre renastere. La final am inteles ca toti, dar absolut toti primim o noua inima pentru a supravietui atunci cand stam fata in fata cu moartea noastra sufleteasca. E logic, trebuie cumva sa moara omul cel vechi pentru a putea renaste din cenusa aceea un alt om, cu o noua inima, cu o cu totul alta infatisare. Unii dintre noi suntem recunoscatori pentru acest dar, altii il respingem sau, pur si simplu, nu ni-l dorim. Rezistenta omului la bine, cum ar veni. 

Cum adica sa vina Cineva si sa ne invie? Cum adica sa ni se ia statutul acesta de victima neputincioasa prinsa intr-o necrutatoare robie? Cum adica sa vina Cineva sa ne zica: mortule, ridica-te si umbla!  Toti am trecut prin parcursul acesta. Si toti am primit o inima noua, in urma cu vreo 2000 de ani. Despre asta e vorba in filmul acesta.

Pentru ca, simplu: nu poti descoperi si intalni dragostea adevarata pana cand nu ti-ai descoperit aceasta inima noua. Cata vreme tii cu dintii de inima ta cea veche, compromisa, aroganta si incrancenata, nu da oamenilor lectii... Nici despre viata, nici despre moarte, nici despre pisica alba sau pisica neagra. La ce s-ar obosi cel din fata ta sa te creada pe cuvant, cand viata ta e un dezastru?! Daca vrei sa fii crezut pe cuvant, fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Si atunci te vor crede pe cuvant. Despre asta e vorba... nimic mai mult. Caci, atat pe pamant cat si in cele ceresti... ESTI ATAT CAT IUBESTI!

Iar cand ai intrat in legea iubirii,  nu numai ca vei avea parte de tot felul de coincidente, una mai minunata decat alta, dar vei simti cu intreaga fiinta cum Universul te imbratiseaza, te indruma, te ghideaza, te lumineaza, te imbratiseaza, te iubeste. Nimic nu va mai fi impotriva ta, pentru ca iti dai voie sa curgi fara a opune rezistenta. 

Pentru ce sa stai impotriva trenului, pe calea ferata si sa acuza trenul ca vine sa te striveasca?! Te intreb, logic si raspicat: de ce te-ai pus in fata trenului cand poti sa fii in tren, sa te bucuri de siguranta, de caldura, de o noua destinatie? La ce vrei sa-ti omori sufletul si alegand asta, sa acuzi trenul ca vine peste tine?! A, vrei niscai aventura?! Asta nu e aventura, prietene, e teribilism si cam atat. Urca in trenul ala si exploreaza lumea intreaga... sa vezi atunci aventura! Totul se va deschide in fata ta, in inima ta, din tot ce vine vei invata: despre tine, despre cei dragi, despre cei din viata ta. 
Inima cea veche va incerca sa te convinga o vreme ca fara ea nu poti trai... dar pe urma, pe urma vei auzi in adancul tau un alt ritm, unul bland, plin de dragoste, vioi, plin de viata, de compasiune, tolerant... vei simti cum ritmul acesta iti inunda fiinta in iubire, in speranta, in culori calde in care ritmul nebunesc al fricilor si al spaimelor, al atacurilor de panica se va topi incet pana cand va disparea... si te vei trezi traind intr-o cu totul alta lume, desi, aparent, nimic in jurul tau nu s-a schimbat. Cum sa nu-ti doresti o astfel de viata?!?

Si drept dovada ca nu vorbesc prostii, uite, la Radio Vocea Sufletului canta "Prelude to a new life". :) Sa va fie ziua cu adevarat magica, blanda, senina si buna.

Filmul poate fi vizionat online AICI.

Da, sunt printre oameni un om binecuvatat!
Si daca cumva vreti sa stiti secretul, e simplu: IUBESTE SI FA CE VREI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu