sâmbătă, 24 martie 2012

un Dar...o Intelegere...

Am primit de la o prietena draga ceva pe mail...

Si nu ma pot abtine sa nu va povestesc cum se leaga 'vulnerabilitatea' aceasta cu un vis recent de-al meu; un vis in care inotam in marea involburata alaturi de Profesor si... surpriza! Eu mergeam in larg, ma aruncam in valuri si valurile ma prindeau si pur si simplu dansam cu apa, comunicam, ma simteam in siguranta, ma simteam protejata acolo, in mijlocul valurilor incrancenate, simteam magie, incredere si viata, deopotriva si mai departe intelegeti voi, cei care ati experimetat asa ceva ca e destul de greu de transpus in cuvinte o astfel de comunicare... :)

Iar el, profesorul meu inota la malul marii, ca o broscuta testoasa, parca de-abia abia reusea sa-si mentina capul la suprafata... Si il priveam si-mi era asa de drag de el si atat de bine ii intelegeam precautia, simteam, efectiv simteam cum din cauza ratiunii sale nu se arunca intre valuri si prefera mai degraba sa fie prudent decat sa simta ce simt eu. Si nu, nu exista in visul acela gandul ca unul ar fi mai slab sau mai puternic decat celealalt, eram amandoi asa cum suntem si atat. Si era foarte bine ca eram asa cum suntem si ne acceptam asa cum suntem si el nu-mi spunea mie ca ar trebui sa ma tem dar nici eu ca ar trebui sa nu se teama... Si era, era o bucurie acolo si o liniste si o pace de nedescris... Asadar, visul probabil ca nu este o explicatie... dar ar putea fi un dar: o intelegere... :)











Mi-e dor si de mare... dar mai ales de valurile ei mi-e dor...



Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI

4 comentarii:

  1. Partea 1:

    Pai pe toate site-urile de interpretat visele scrie ca atunci cand cineva inoata in apa asta e o imagine erotica destul de explicita a actului sexual. Si ma gandesc ca poate te-ai gandit cu admiratie la vreun Profesor, fata de care orice Elev general admirator/fan/recunoscator poate dezvolta si sentimente erotice (desigur infantile/imature) la un moment dat, ba chiar si profesorul invers, daca elevul e totusi nubil (ca altfel se cheama altfel), desi asta se stie de ambele parti ca e total tabu, si exista anxietate mai mare de fapt la elev despre asa ceva (pt ca habar n-are nici ce simte nici de ce simte asta si n-ar nici experienta ce sa faca cu astfel de sentimente in general confuze, pe care le mai si confunda uneori si cu admiratia intelectuala, si cu senzatia de siguranta pe care i-o poate oferi un profesor indrumator, si la destui aceasta confuzie asa ramane si timp si mai indelungat si dincolo de liceu, si tot cauta mentori si/sau se indragostesc de cine nu trebuie), iar profesorul, datorita experientei si trainingului competent pe care se presupune ca l-a primit la facultatea/cursurile de pedagogie absolvite, stie sa se descurce mai bine cu acest fel de senzatii daca apar, si nu e asa de anxios de obicei ca elevul, din fericire, ca altfel chiar ca nu s-ar mai face nimeni profesor, mai ales ca si salariul e si din ce in ce mai mic fata de costul vietii la profesorii din toata lumea, si numai stress de la anxietate din asta le-ar mai lipsi. Si ma gandeam ca in visul de mai sus era si BINE ca profesorul era prudent iar tu ai avut intelegere si empatie fata de prudenta lui, ca ti s-a facut parca un pic mila de el, in loc sa te enerveze, (daca am inteles eu corect), desi poate ti-ai fi dorit ca si el sa se bucure de ce misto e sa faci sex (nu neaparat cu tine, dar asa in general), dar te pot asigura eu ca NU e cazul sa te ingrijorezi despre profesorii cuminti si mai retrasi, ca au ei unde sa-si gaseasca parteneri de relaxare si de sex, si faptul ca nu-ti arata tie asta e chiar BINE, deci tu ai sau ai avut profesori etici si competenti, totul e asa cum trebuie, tu bucurate-e de inotul tau acolo in mare, si nu te mai nelinisti despre starea profesorilor (decat poate ai vreo anxietate recenta ca vreun fost profesor de-al tau o fi zilele astea batran, si mai bolnav, si e normal atunci sa ai ingrijorare umana fata de el).

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea 2:

    Plus ca in general sexul nu e neaparat sex, poate insemna si cunoastere, mai ales la o persoana interesata de a invatat asa cum se pare ca esti tu, dar visul tau cu MAL, cu GRANITA, tocmai ASTA arata, ca esti deja la granita de a reusio sa devii MATURA, AUTONOMA, INDEPENDENTA, gata, poti sa te descurci de una singura in viata, si e TOTAL OK sa zici Adio la Indrumatori, sau Profesori si stai linistita ca:

    1. ESTI in stare sa te descurci si singura in viata, cu maturitate in etapa ta viitoare de om matur;

    2. NU o sa moara ei, fostii tai profesori, de suparare sau de tristete ca le mai pleaca inca o clasa de elevi care termina liceul, cursul respectiv, ca s-au obisnuit cu asa ceva, si asta le e meseria, si sunt profesionisti, ca altfel nu s-ar fi facut si nu ar fi ramas profesori.

    Deci visul tau e FF BUN. De altfel , te-a anuntat si SENTIMENTUL lui insotitor de placere si optimism. Orice urma de anxietate, (inerenta la trecerea intr-o noua etapa de scolarizare), s-a dus.

    Disclaimer: nu tot ce am scris eu trebuie sa se potriveasca, doar mi-a facut placere sa ma joc cu critica acestui vis la nivel amator, am scris si repede, deci sorry de typo, a venit spontan, si intentia a fost BUNA, de suport si sprijin, re ca o urarare de "Bravo ! Ai luat si tu Bac-ul ! Succes pe mai departe in viata si fii folositoare societatii, si nu te mai ingrijora de profesorii lasati in urma, e frumos ca i-ai respectat, e bine ca au fost etici si competenti fata de tine, dar nu fii ingrijorata, ca au ei si alti si alti elevi pe care sa-i ajute, si nu se va intampla nimic daca ii lasi in urma si tu te concentrezi pe viitorul tau, chiar daca asa ceva ti se pare oarecum egoist, si parca ai dori sa impartasesti bucuria acestei noi etape si cu altii care te-au ajutat sa ajungi acolo, chiar tocmai asta e si una din criteriile MATURITATII, sa stii sa mergi inainte pe propriile tale picioare, fara sa fii tinuta de mana, si cf vis, ESTI in STARE."

    RăspundețiȘtergere
  3. Disclaimer si mai mare: NU toate visele insemna ceva, doar alea tinute minte si insotite de vreun sentiment care se tine minte pot insemna ceva util pt persoana care le viseaza, desi nu neaparat prevestitor, sau oferitor de solutii anume. Dar tocmai de aia, eu personal NU am anxietate fata de vise, si imi face placere sa ma joc de-a criticul de vise, desi nu garantez ca ce zic ar fi adevarat sau s-ar potrivi visului respectiv sau persoanei care povesteste visul respectiv, plus ca nici nu prea etic sa te bagi la critica de vise a unei persoane total necunoscute, dar la nivel de mass-media de Internet eu am considerat etic sa ma exprim in public, pt ca am dorit sa strecor in critica de mai sus, (care trebuie citita mai mult ca un fel de fragment de critica literara concentrata pe continutul textului, fara elementele despre stil si biografie a autorului), la nivel efectiv de infotainment, si poate cateva notiuni mai generale posibil utile unui public mai larg, in afara de urarea de Succes pe mai departe catre Lubileah.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, Rudolf. Cum am zis intr-un alt comentariu, am si eu o singura certitudine: aceea ca nu stiu nimic! :) Dar intr-adevar, sentimentul a fost unul de acceptare si eliberare. Si cum eu am incredere in Jung si la el marea, oceanul trimite la ideea inconstientului colectiv (salasul arhetipurilor) parca simt simt si eu ca a venit vremea sa strig: libertate! :)))

      Ștergere