joi, 22 martie 2012

singura lectie care merita a fi retraita

Clipa probabil ca este bolnava, oglinda a noastra fiind...
Un om se decide si pleaca... altul s-a imbolnavit...
Aceasta e prezentul... si fratii se lovesc intre ei pentru ca dreptatea le e mai importanta decat starea de pace... In astfel de momente putini sunt aproape, dar exact aceia care sunt importanti A FI.

Exista ceva, cineva in aceasta nebunie care iubeste altfel! Iubeste discret dar autentic si daruieste, daruieste totul fara a astepta nimic in schimb! Exista o soapta care e altfel... exista, e aici, o simt de fiecare data cand mi-e greu! Cand toti dau cu piatra, unul singur iubeste! Unul singur, unul singur... nu stiu de unde are atata noblete, atata putere!
E un Print, cu siguranta e un Print! O singura data n-am intuit in gandul sau cuvant de ocara. O singura, o singura data n-am intuit... nu! Si singura data cand l-am visat era o Lumina si-atat! Nu puteam, nu puteam sa-l privesc din cauza stralucirii... si apoi, toata saptamana urmatoare a nascut in mine o stare de pace... o pace de nedescris...

Apoi a trebuit sa (re)cad iar. Trebuie, trebuie sa cazi pentru a (re)invata Iubirea. Trebuie sa cazi neaparat- pentru a intelege altfel Iubirea! Si apoi ce lectie, ce splendoare... sa cazi de acolo tocmai printre panzele cele vechi si murdare de paianjen gata sa te inhate, sa te infulece fara urma de remuscare... Fara pic de urma de remuscare! Si tu sa crezi ca nu meriti mai mult; sa te simti tradat de tine insuti si in acel moment, in acel moment sa nu te poata ierta nimeni... nimeni, iti spun! Pentru ca nu esti tu pregatit sa te ierti...
Nimeni!... afara de unul! Afara de unul... Cel care a invatat a iubi- Iubirea... Singurul care te-a iubit autentic pentru ceea ce esti, cu inaltari si caderi, deopotriva! Cu lumini si noroaie... Daca as muri astazi, as muri fericita! Poate macar atat ar trebui sa stii... Oare voi invata vreodata sa iubesc in felul acesta?


Sa te poata iubi cineva in felul acesta in astfel de momente- e o binecuvantare!
E singura lectie cu miros de binecuvantare si singura lectie care merita a fi retraita din plin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu