duminică, 4 martie 2012

totul sa izvorasca din inima

"Noi suntem fiinte daruite de Dumnezeu, dar nu stim sa traim cum se cuvine si facem iad si in noi si in jurul nostru".

"Noi culegem roadele gandurilor si dorintelor noastre. Daca gandurile si dorintele noastre nu sunt bune nici rodul lor nu poate fi bun. E nevoie sa ne pocaim si sa ne schimbam viata. Pocainta nu inseamna numai sa mergi la preot, ci e nevoie sa ne curatim sufletul de acele ganduri si de depresia in care am cazut din pricina drumului intortocheat al vietii. Pocainta inseamna innoirea vietii, tintirea sau ravna spre binele absolut, indepartarea de lucrurile, partile negative ale vietii. Aceasta lipsa de tarie exista si la oamenii credinciosi si din pricina ei suferim. Daca poporul nostru s-ar fi pocait, n-am mai fi fost incercati de suferintele prin care trecem acum. Caci noi insine, prin dorintele si gandurile noastre ne complicam viata. Pana acum nu am stiut asta, iar acum vad ca sunt vinovat pentru toate. Sunt vinovat pentru toate si inca foarte mult. Intotdeauna m-am minunat ca Sfintii Parinti s-au considerat pe ei insisi cei mai rai dintre oameni. (...)
Sfintii parinti spun ca trebuie sa ne indreptam pe noi insine, sa ne mantuim si se vor mantui si altii alaturi de noi. Trebuie sa ne stradium sa fim buni, intotdeauna impaciuitori, linistiti ca pretutindeni oamenii sa simta pacea si linistea din noi. Singuri vedem cum putea sa atragem sau sa indepartam de la noi gandurile. Trebuie sa ne schimbam. Trebuie sa ne intarim in credinta si apoi sa lucram. Sfintii Parinti au dat foarte multe lamuriri cu privire la rugaciunea mintii, cum trebuie sa stapanim inima si mintea. Sfintii Parinti spun ca trebuie sa cautam ca fiecare lucrare, gand si munca a noastra, totul sa izvorasca din inima, caci cu inima simtit iar nu cu mintea. Cu mintea cugetam, iar cand totul izvoraste din inima atunci ajungem la concentrarea tuturor puterilor mintii in inima. "

SI ASTA SA MI-O SCRIU UNDEVA IN FRUNTE:

"In masura in care acordam atentie partilor negative ale anumitor oameni care ni se adreseaza, nu putem avea pace si pocainta. (...) Atata vreme cat tinem in noi la raul sau vatamarea pe care ni l-au facut vrajmasii, prietenii, rudele, apropiatii nostri nu avem pace si liniste si traim intr-o stare de iad. Trebuie sa ne eliberam de acest rau, sa-l izgonim ca si cum n-ar fi fost nimic, sa iertam totul."

Parintele Tadei- Cum iti sunt gandurile asa iti este si viata

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu