vineri, 16 martie 2012

Поп- Preotul

"Filmul Preotul, lansat in cinematografele rusesti in luna aprilie a anului trecut, i-a adus regizorului Vladimir Khotinenko cateva premii nationale cat si un omagiu din partea Bisericii ruse, datorita si filmului in sine, dar si muncii sale de cercetare pentru realizarea peliculei.

In iunie 1941, in micul sat Tikhoe situat la granita cu Lituania, lucrurile par sa se deruleze normal. Pentru parintele Alexandru, preotul bisericii locale, totul ia forma activitatilor obstesti de zi cu zi. Insa in curind nenorocirea razboiului se abate si asupra acestei localitati care este ocupata de germani si supusa unor grele incercari. Misiunea preotului este pusa in dificultate. Faptul de a tine o slujba devine, dintr-o data, secundar unei sarcini mult mai dificile: aceea de a pastra vie credinta oamenilor in Dumnezeu.
Am tot stat in cumpana, daca nu este vorba despre un film propagandist filorusesc asa cum ne livra mosfilm cu sutele acum ceva zeci de ani. Pana la urma insa a primat punctul forte al filmului, jertfelnicia parintelui Alexander pentru Hristos. Personalitatea sa puternica, extraordinar conturata de actorul Sergey Makovetskiy, a pus in umbra celelalte aspecte mai putin fericite . (...) www.sighet-online.ro

Filmul poate fi vizionat online pe: Filme Ortodoxe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu