marți, 27 martie 2012

TRy or TRust?


Astazi a fost Ziua Mondiala a Teatrului, drept urmare, am sa impartasesc cu voi unul dintre cele mai dragi vise pe care le-am avut in anul 1.

L-am visat pe Malkovich, eram intr-o sala de balet cu toata clasa si eu am fost singura din anul de actorie care l-a recunoscut. Mi-a tras cu ochiul, discret si complice si am inteles ca trebuie sa pastrez secretul ca el e acolo, printre noi. In pauza, am mers la el si normal, am profitat de ocazie sa-l intreb una alta. Probabil ca am vorbit mult, eu insa mi-am amintit din vis foarte putin. Cu siguranta restul e acolo, inauntrul meu si va iesi la momentul potrivit.

Va dati seama cam cat se poate stradui un student la actorie in anul 1 si cat de mult conteaza sa-i convinga pe ceilalti ca e capabil a evolua, in primul rand...
Deci, vorbeam cu Malko in engleza, bineinteles si el mi-a spus asa: esti talentata, dar vezi ca faci o greseala gramaticala care e foarte importanta... A luat o foaie de hartie si a scris pe ea:

TRY

Apoi mi-a spus: "you see, Laura, you have to keep this root TR- it is a good root for you to keep, but you have to give up this Y. And after you give up this Y, you have to add -UST.

Si a incercuit TR, a taiat Y, a desenat o sageata si apoi a scris TR din nou si a adaugat -UST.

TRUST

Astazi visul acesta e sfasietor si am trait revelatia importantei lui fix in timp ce scriam despre el aici, pe blog. Poate acesta e cadoul meu de ziua teatrului, aceasta intelegere a visului din anul 1. Astazi chiar asta am simtit... ca daca mi-e dor de singura parte de care ar putea sa-mi fie dor din fiinta mea, trebuie doar sa las acest y sa plece, caci imi ocupa fiinta... si de indata ce-mi eliberez fiinta simt atat de intens prezenta acelei jumatati din mine care e aici, e pur si simplu aici si nu a plecat si nu pleaca si nu va pleca nicaieri. Numai ca uneori nu il simt din cauza acestui y care imi tulbura fiinta... :)

Malko, prietene, multumesc!!!

„Sunt onorat de invitaţia Institutului Internaţional de Teatru al UNESCO de a saluta aniversarea a 50 de ani de la prima Zi Mondială a Teatrului. Voi adresa câteva gânduri succinte tuturor colegilor şi prietenilor mei din teatre.

Vă doresc ca munca voastră să fie convingătoare şi originală. Vă doresc ca ea să fie profundă, să emoţioneze, să îndemne la reflecţie, să fie unică. Fie ca ea să ne ajute să medităm la ce înseamnă să fii om şi ca această meditaţie să fie binecuvântată cu suflet, sinceritate, inocenţă şi graţie. Vă doresc să învingeţi adversităţile, cenzura, sărăcia şi nihilismul, ceea ce mulţi dintre voi cu siguranţă vor fi obligaţi să facă. Vă doresc să fiţi binecuvântaţi cu talentul şi rigoarea necesare pentru a ne învăţa bătaia inimii umane în toată complexitatea ei, precum şi cu modestia şi curiozitatea necesare pentru a face din aceasta, munca voastră de o viaţă. Fie ca cei mai buni dintre voi – căci doar aceia, numai rareori şi pentru scurt timp vor reuşi – să fie în stare să ilustreze elementara întrebare: «Cum este viaţa?». Succes!” yorick.ro




Asculta Radio Vocea Sufletului.

4 comentarii:

  1. Un vis extraordinar, care pentru mine inseamna ca sufletul tau, pe care-l dispretuiesti, a luat o fomra umana in fata ochilor tai, o forma pe care tu o pretuiesti, altfel n-ai fi acordat importanta mesajului sau. Ti-a spus clar ca trebuie sa indepartezi litera Y, care poate fi de la "eu", adica ego, si sa o inlocuiesti cu increderea fata de tine, fata de sufletul tau.
    Poate gresesc, dar sper sa nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu cred exact la fel, Mircea, dar si daca nu as crede la fel, tot nu m-as supara. :) Da, visul e unul care m-a marcat intr-un sens constructiv. Sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Ce vise pline de sfaturi si de revelatie.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este, Ionut, fie ca toate sa duca spre pace sufleteasca. Asta e tot ce-mi doresc :).

    RăspundețiȘtergere