joi, 29 martie 2012

Ioana d'Arc (1928)

"Citeam undeva ca a vedea filmul La Passion de Jeanne d'Arc e comparabil cu a suferi o revelatie cinematografica. Total adevarat. " Marele Ecran

Incep sa ma satur de cuvinte... tot mai mult. Nu stiu, au o capcana cuvintele, sunt prea exacte, sufocant de precise si exacte, uneori mult prea pompoase si vor, incearca din rasputeri sa ne (auto)convinga cat suntem noi de elevati, de atoatecunoscatori, de mareti, de invatati, de eruditi, bla bla bla...

Se intampla sa vezi pe strada cate o tanti sau un om ce-ti zambeste asa, fara motiv si simti dintr-o data cum inima impietrita ti se inmoaie si nu mai ai nevoie ca omul acela sa-ti spuna absolut nimic. Sau vezi o frunza care danseaza in bataia vantului si nu mai vrei decat sa se opreasca zgomotul si forfota strazii, pentru a percepe si mai adanc glasul vantului... Nu stiu, am eu o problema cu cuvintele, ma inteleg mai bine telepatic cu oamenii, ma inteleg mult mai bine cu ei asa, din priviri. Mai un vis, mai un gand, mai un zambet... mai o vorba, mai o propozitie, un sfat, o indrumare, da nu, nu delir...!!! :)

Asadar, filmul acesta va ramane pe veci unul dintre filmele mele preferate.
Poti cunoaste un om doar privindu-l?
Eu as zice ca limbajul sau facial si corporal este unul mult mai sincer si autentic decat cel verbal.
Cred foarte tare ca este asa!
Cand nu avem curaj suficient sa ne declaram iubirea, dispretul, aroganta, simpatia sau antipatie... nu-i nimic! Ne va trada chipul, zambetul, felul in care ne miscam mana, spranceana, ridul de sub ochi sau de pe frunte, cearcanul, geana... :)

Va recomand din tot sufletul acest film!

NOTA:

A se urmari intreaga pelicula cu sonorul oprit! (fiindca pe youtube e varianta cu coloana sonora). Va rog eu, credeti-ma pe cuvant! N-am zis-o eu prima data, a zis-o Cristian Tudor Popescu si mare dreptate a avut!



Mai multe detalii despre acest film AICI. Vizionare placuta!

8 comentarii:

  1. Nu vreau sa te supar dar si pe asta l-am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum eu am tendinta sa dau click pe blogul tau, (desi nu numai al tau), de cate ori ma simt vinovat, gandeste-te cum m-am simtit cand am dat click si peste asta. Nu numai ca nu mi-am indeplinit toate sarcinile de serviciu propuse pt aceasta saptamana, dar am mai si incalcat o promisiune fata de cineva efectiv pt ca uitasem ca ii promisesem, plus am mai si scris la mine pe blog intr-un post cu caracter chiar politic ca nu pot sa sufar lesbienele, desi nu le interzic sau nu doresc sa le limitez dreptul de asociere sau libertate de cuvant. Acum trebuie sa ma duc sa corectez comentariul respectiv ca sa pot introduc si niste exceptii ff pregnante re oamenii politici de sex feminin, sau transsexual, sau intersex, indiferent in general de genotip sau fenotip, si indiferent de identificarea de sine cu un anumit sex, cu orientare sexuala gay, (alaturi de celelalte curent existente), fata de care eu totusi am o oarecare admiratie si doresc sa aud despre ei mai des, ca totusi exista si exceptii.

    A nu se intelege ca as opina ca Ioana d'Arc ar fi fost gay, dar totusi corectia de mai sus e necesara pt ca eu sunt impotriva discriminarii in randul oamenilor politici profesionisti pe baza de sex, identificare de gen, sau orientare sexuala, si chiar SINCER cred ca oamenii politici de sex feminin, indiferent de genotip sau orientare sexuala, sau identificarea personala cu un anumit sex chiar trebuie sprijiniti in sens activ, prin asa numita discriminare pozitiva, cu introducerea de cote minime de participare la viata politica pt ca sa li se auda glasul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Addendum: dupa cuvantul "SINCER" a se aduga, "cred ca oamenii politici de sex JURIDIC atribuit sau determinat feminin, in mod real indiferent de genotip, fenotip, sau orientare sexuala, sau identificarea personala cu un anumit sex, chiar trebuie sprijiniti in sens activ"

      Ștergere
  3. Na, acum mi-a disparut (cred ca la Spam) tocmai partea autocritica principala in care scriam de ce eram eu vinovat re toate relele pe care le-am facut saptamana asta, dintre care si vreo 2 omisiuni legate de documente SCRISE, de care mi-ai adus aminte cu postul asta despre Ioana D'Arc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar revin ca sa raportez ca am corectat postul respectiv de la mine de pe blog re agenda mea politica personala, si in sfarsit acum ca am scapat de sedinta politica, pot sa trec la sedinta de analiza despre tema indragostirii, la care inca mai am de pus linkuri. Abia DUPA aia, daca mai am putere, am sa pot fi in stare sa trec si la un articol sintetic cu elemente de autocritica despre politica indragostirilor mele, astfel incat la sfarsit si in sfarsit sa trec si la ultima tema principala la care doresc sa obtin si eu atestat de expert, si anume Politica Iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Nu te speria de limbajul de lemn, eu ma bucur ca e macar pe lb romana, ca asa ma mai descurc, ce ar fi fost daca trebuia sa-l folosesc pe lb norvegiana, asa cum trebuie sa invat cat mai repede sa-l folosesc aici in Norvegia pt serviciul meu de functionar corporatist de stat nr 1, unde nici macar nu e pertinent iubirii erotice simple, ca aia e un fleac de timp liber, dar trebuie sa invat sa-l aplic iubirii de seaman coleg-manager si coleg-administrator, la nivel de conversatii de grup in timpul sedintelor de invatat cum sa te relaxezi mai bine la locul de munca, astfel incat sa nu se zica cumva ca eu sunt sectar, adica ca as face cumva opinie separata...ca asta e pericol mare de tot, si ar arata ca nu stiu ce e aia loialitate corporatista, e risc sa fiu considerat dizident, ba mai rau, subversiv, si eu personal am fugit de asa ceva toata viata, ba i-am indemnat si pe altii sa fie cuminti, si nu as dori sa se creada asa ceva despre mine. E ff tulburator pt un functionar birocrat sa fie considerat dizident, e ca si cum ii negi intreaga ratiune de a fi.

    RăspundețiȘtergere