sâmbătă, 3 martie 2012

despre moartea lui Serghei Esenin

"Permiterea poeziilor lui Esenin insemna permiterea credintei in Dumnezeu, si in consecinta sa pierderea credintei in Partidul Comunist. Pentru Partidul Comunist insemna pierderea controlului asupra poporului. Prin urmare, tanarul geniu Serghei Esenin a fost calomniat si prezentat oamenilor ca un bataus, scandalagiu, betiv si afemeiat, bolnav psihic."

Am gasit un articol foarte interesant despre moartea marelui Poet. E sfasietor, sfasietor!!! Si va rog din suflet sa il cititi, pentru ca nu e vorba doar despre moartea unui Poet, este mult mai mult decat atat, credeti-ma pe cuvant! Si, din pacate, povestea lui este una actuala. Poate va amintiti povestea lui Aleksander Litvinenko. Daca nu, puteti vedea un film desre el AICI.

Si poate ca Serghei a aparut in viata mea pentru a ma asigura ca- pana la urma- nu suntem niste lasi ci suntem mult mai mult. Iti multumesc, Serghei, iti multumesc, pentru ca, la fel ca in toate celelalte cazuri minunate, tu m-ai gasit pe mine... Si prin tine si datorita tie eu ma prind ce-i cu mine si cu viata asta a mea. Te iubesc! Te iubesc! Te iubesc!
Si pe toti cei care au fost, sunt sau vor fi ca tine! Ma simt cu adevarat onorata, pentru ca putini profesori m-au invatat si mi-au deschis ochii asa cum ai facut-o tu, de acolo de unde esti. Si DA, am platit si eu in felul meu alegerea de a merge de nebuna pe contrasensul directiei acestui secol. Si probabil ca de acolo de unde esti, tu intelegi cel mai bine povestea mea si rana din adanc care inca nu s-a vindecat. Sposibo, Sergei, любимый поэт! Si celor curajosi, ca tine! Pe drumul asta vreau eu, chiar daca- la randul meu- am sa pierd tot (ce tine de aceasta lumea). Pe drumul asta!

Cred ca ma prind care anume vindecare si intelegere a trecutului mi-o oferi, prietene!!! :) Si e coplesitor!!! Si daca si la spectacolul acesta mi se va zice NU! promit ca-l voi
naste pe camp, printre mesteceni si printre cai, in padure... Si tot ai sa-l vezi, de acolo de Sus! :)

"Serghei Esenin. Moartea lui Esenin- moartea constiintei poporului rus"



Un comentariu: